Lohi-bagel

Olen vältellyt vuosia uppomunien tekemistä. Ja nyt en enää voi ymmärtää miksi. Tämähän oli helppoa! Lisäksi leipä on todella hekullinen ja terveellinen. Näitä leipiä on tehty meillä jo monta kertaa, vaikka resepti on ollut käytössä vain muutamia viikkoja!

Resepti on alkujaan Sara La Fountainin.

1:lle

1 bagel (tai ciabatta sämpylä tai iso pala ciabattaleipää halkaistuna)
kourallinen pinaattia
oliiviöljyä
1 tl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
1 rkl voita
50g tuorejuustoa
1 tl piparjuurta (voi myös jättää laittamatta)
muutamia siivuja graavilohta tai kylmäsavulohta
1 kananmuna
1 rkl etikkaa

Paahda halkaistu bagel tai sämpylä paistinpannussa niin että se saa kauniin värin. Nosta lautaselle. Laita pannulle seuraavaksi pinaatti ja reilu loraus oliiviöljyä. Mausta sitruunamehulla, suolalla, pippurilla ja voilla ja anna hautua pehmeäksi. Nosta pinaatti sivuun.

Levitä bagelin päälle tuorejuusto , jonka olet halutessasi maustanut piparjuurella. Aseta tuorejuuston päälle kalan siivut ja niiden päälle haudutettu pinaatti.

Tee seuraavaksi uppomuna. Laita kattilaan reilusti vettä ja lisää etikka. Anna veden lämmetä niin, että se hieman poreilee, mutta ei kiehu vielä. Riko kananmuna kuppiin. Pyöräytä lusikalla kattilan vesi pyörteelle ja valuta kananmuna varovaisesti mukista pyörteen keskelle. Anna sen kypsyä hiljalleen poreilevassa vedessä 3-4 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt, mutta keltainen on vielä löysä.  Nosta uppomuna varoen reikäkauhalla pois vedestä ja aseta se bagelin päälle. Tee pieni viilto kananmunan kylkeen niin että keltuainen valuu kastikkeeksi leivän päälle ja mausta mustapippurilla.

Yksi kommentti artikkeliin ”Lohi-bagel

  1. Kiitos kipinästä, meillä syödään uppomuna-aamiaista viimeistään ensi viikonloppuna! 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s