Terapeuttinen kanasalaatti ja universal-kastike

Kotiäitinä kanssasisarten seura on korvaamatonta. Vain kotiäiti voi ymmärtää täysin kaltaistaan – iloja ja tuskastumista arjen pienistä asioista. Voi valittaa korvatulehduskierteestä, vertailla kestovaippojen ominaisuuksia, kirota pyykkivuorta, kehua oman pikkupiltin uskomattomia taitoja, haukotella estoitta (kun yöunet jäivät taas neljään pätkäiseen tuntiin), suunnitella mitä kaikkea sitten tekee, kun saa taas säännöllistä ja kunnollista kuukausipalkkaa. Se on siis suoranaista terapiaa! Siksi meillä kotiäitiystävyksillä onkin säännöllisesti kokoontuva rinki, jonka emännöintivuoro vaihtuu. Ohjelma pysyy aina jokseenkin samana: leuanlouskutuksen lomassa hoidetaan pienokaisia, juodaan litrakaupalla kahvia ja tietysti syödään hyvin. Terveisiä vaan Marjo ja Jenny sekä Sanna ja Hanna (we miss you)!

Taannoisella terapiasessiolla tarjoilin moneen kertaan hyväksi havaittua ruokaa, lämmintä kanasalaattia. Ohjeen olen saanut alunperin vuonna 2005 – tietysti kanssaäidiltä. Kiitos Marita! Ohjetta voi muunnella loputtomasti käyttämällä erilaisia vihanneksia. Fetakastike, joka oikeasti sopii liki kaiken ruuan kanssa (esimerkiksi naudanfileen, hampurilaisten välissä, kalan kaverina tai salaatinkastikkeena) ja on siksi nimeltään Universal-kastike, tuo viimeisen silauksen.

Kanasalaatti
Kanafile per syöjä
Kasviksia maun mukaan; tällä kertaa kesäkurpitsaa, palsternakkaa, paprikaa, ruusukaalia ja porkkanaa
Cashew-pähkinöitä
Maustamiseen oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria ja valkosipulia sekä hunajaa

Universal-kastike
1 prk fetaa
1 prk kermaviiliä
Maustamiseen mustapippuria ja valkosipulia

Kuori ja/tai pese kasvikset. Pilko ne mukavanrouheiksi paloiksi, paitsi palsternakka ihan ohuiksi siivuiksi. Pyöräytä kasvikset öljyssä ja mausta suolalla, pippurilla ja valkosipulilla. Mausta palsternakka ja ruusukaalit lisäksi vielä lorauksella hunajaa. Laita kasvikset pähkinöiden kera uunivuokaan ja asettele kanafileet päälle. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes kanat ovat kypsiä ja kasvikset kypsiä, mutta eivät lössöjä.

Tee salaatin valmistumista odotellessa universal-kastike: murskaa feta haarukalla rouheeksi, sekoita kermaviiliin ja mausta.

Tarjoile salaatti kastikkeen kera, hyvien keskustelujen siivittämänä ja toivottavasti mahdollisimman vähin keskeytyksin ;).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s