Broiskuhampparit ja tomaattisalsa

Meillä syötiin viikonloppuna hampurilaisia. Lapset ruinuavat silloin tällöin Heseen, mutta (terveellisempien) hamppareiden teko onnistuu myös itse. Parasta se on grillikaudella, mutta nyt kun wannabe-weber lojuu metrisen hangen alla, pitää tyytyä kotiuuniin. Hampurilaispihvit tein tällä kertaa broiskun jauhelihasta. Perinteinen lihapullaresepti toimii myös broilerin jauhelihan kanssa, mutta mausteita kannattaa laittaa roimasti enemmän. Itse maustoin piffit chilillä. Hamppareiden – ja myös esimerkiksi tortilloiden tai munakkaan – kaverina maistui tomaattinen salsa.

Aloita salsan valmistuksesta, sillä sen pitää maustua hetki ennen tarjoilua.

Tomaattisalsa
1 rasia kirsikkatomaatteja
1/2 punasipuli
1 limetin mehu
1 tl tabascoa
4 rkl öljyä
2 rkl sokeria
suolaa
(tuoreita yrttejä)

Pilko kirsikkatomaatit pieniksi kuutioiksi. Silppua punasipuli hienoksi. Sekoita tomaattikuutiot, sipulisilppu, limetin mehu, tabasco, öljy ja sokeri keskenään. Mausta suolalla ja halutessasi tuoreilla yrteillä. Laita tekeytymään jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.

Valmistele sitten broilerpihvit.

Broilerpihvit
1 dl korppujauhoja
1 dl vettä
1 muna
1 punasipuli
1 chilipalko
400 g broilerin jauhelihaa
Chilikastiketta, valkosipulia, mustapippuria

Sekoita korppujauhot, vesi ja muna, anna turvota hetken. Lisää silputtu sipuli, pieneksi paloiteltu chili, jauheliha ja mausteet. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi ja muotoile pihvejä. Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia, kunnes pihvien pinta on ruskistunut.

Kokoa sitten annokset: paahda sämpylä tai ruisleipä paahtimessa. Levitä leivänpuolikkaille hampurilaiskastiketta, ketsuppia ja sinappia. Myös pestokastike toimii! Laita toisen puolikkaan päälle salaattia, pihvi, juustosiivu, punasipulia ja tomaattisalsaa. Laita toinen leivän puolikas kanneksi. Nauti jääkylmän kokiksen kera.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s