Dream Trifle

Vanha kunnon trifle! Ensimmäinen trifle-resepti lienee jo 1500-luvulta. Tämä perinteinen englantilainen jälkiruoka on näyttävä  ja maukas jälkkäri! Trifle kannattaa tehdä lasiastiaan, jotta kaikki kauniit kerrokset näkyvät. Voit tehdä sen yhteen isoon lasiastiaan, vaikkapa Aalto-maljakkoon, tai pieniin laseihin valmiiksi annoksiksi.

Tämä resepti on Sara La Fountainin. Ainoa harmittava seikka reseptissä on ne 7 valkuaista, jotka jäävät käyttämättä. Koska ruokaa ei pidä haaskata, tee valkuaisista vaikka marenkia!  Se säilyy, kun pidät kuivassa paikassa, ja siitä saat oivan jälkiruuan taas jollekin toiselle päivälle! Katso esim. tämä ohje – pinkki kevät-pavlova!

8-10:lle

8 dl maitoa
1 vaniljatanko
7 kananmunan keltuaista
1,25 dl vehnäjauhoja
2,5 dl sokeria
2 rkl kaakaota
60 g tummaa suklaata, pieninä paloina
1 pkt tiramisukeksejä

Kostutus
1 dl kermaa
0,5 dl omenamehua
2 rkl rommia
tomusokeria maun mukaan

Vadelmatäyte
3 dl kermaa kuohkeaksi vatkattuna
50 g tuorejuustoa
0,25 dl sokeria
200 g vadelmia

Koristeeksi vadelmia, värikkäitä strösseleitä tai vaahtokarkkeja.

Laita kattilaan maito ja vaniljatanko, jonka siemenet on kaavittu maitoon.Anna kuumeta ja hiljalleen porista hetki. Sekoita sillä välin isossa kulhossa munankeltuaiset, jauhot ja sokeri hyvin niin, että seos on tasaista (sähkövatkain on tässä kohtaa hyvä peli). Lisää keltuaisseokseen puolet lämpimästä maidosta samalla koko ajan sekoittaen. Kun seos on tasaista, lisää se kattilaan, jossa on loput maidosta. Anna keittyä miedolla lämmöllä samalla koko ajan sekoittaen. Kun seos on paksuhkoa, ota kattila liedeltä ja poista seoksesta vaniljatanko. Ota puolet tästä kreemistä erilleen kulhoon, laita jäähtymään. Jos kreemi on paakkuista, siivilöi se. Lisää kaakaojauhe ja suklaa kattilaan, jossa on loput kreemistä. Sekoita samalla kun suklaa sulaa. Kun suklaakreemi on tasaista, ota kattila liedeltä ja laita jäähtymään. Jos kreemi on paakkuista, siivilöi se.  Tee seuraavaksi vadelmatäyte. Sekoita vaahdotettu kerma ja tuorejuusto hyvin sekaisin. Mausta sokerilla, lisää vadelmia ja sekoita. Sekoita sitten kaikki kostutusliemen ainekset hyvin keskenään.

Kokoa trifle. Dippaa tiramisukeksejä kostutusliemeen ja lado niitä tasainen kerros lasiastian pohjalle. Levitä sitten vaniljakreemiä, sitten suklaakreemiä. Lisää taas yksi kerros  kostutettuja tiramisukeksejä ja sen päälle vadelmatäytettä. Sitten keksejä, vaniljakreemiä, suklaakreemiä, keksejä ja päällimmäiseksi loput vadelmatäytteestä. Koristele.

Yksi kommentti artikkeliin ”Dream Trifle

  1. Voi että! Piti tulla katsomaan teidän tekele ja teillä onnekkailla oli ihan asiaan kuuluva tarjoiluastiakin, namin näköistä!

    Muutenkin ihania kuvia ja ohjeitä täynnä bloginne(: varmasti menee testaukseen moni ohje.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s