Sitruunaruohon julkkarit

Aina pitää juhlia, kun on vähänkin syytä! Se on ollut kantava teema minun ja Tarun ystävydessä oikeastaan aina: kun tavataan, pistetään pöytä koreaksi ja nautitaan. Innoituksemme bloggaamiseen lähti itse asiassa yhden tällaisen tapaamisen johdosta. Vein Tarulle tuliaisiksi Sara La Fountainin kirjan Passion for Food – Intohimona ruoka. Selattuani kirjaa Tarulla ja luettuani tapaamisemme jälkeen useita Tarun kirjoittamia Facebook-statuspäivityksiä, jossa kirjaa kehuttiin, hankin opuksen itselleni. Kokatessani Saran ja Tarun resepteillä synttäritarjoiluita, sain ajatuksen: miksi emme perustaisi yhteistä blogia, jossa voimme välittää reseptejä ystävillemme ja tallentaa itsekin ruokamuistojamme sähköisesti! Muutama ystäväni oli ehdottanut bloggaamista minulle jo aiemmin, ja kun Tarukin oli tahollaan pohtinut samaa ideaa, emme enää kauaa miettineet, vaan ryhdyimme hommiin. Lopputuloksen näet tässä.

Päätimme jo alkumetreillä, että sitten kun Sitruunaruoho on valmis vastaanottamaan vieraita, teemme blogin julkkareista ihan erityisen tapahtuman. Niinpä kokoonnuimme viime viikon lauantaina yhteen koko pesueinemme kokkaamaan ja bloggaamaan.


Juhlatunnelmaa…

Valmistimme Sitruunaruohon synttäreiden koko menun Saran kirjan ohjeilla, luonnollisesti. Olihan opus yksi iso syy, miksi ylipäänsä bloggaamiseen ryhdyimme. Valikoimme kirjasta mielenkiintoisen kuuloiset reseptit, joita emme olleet vielä testanneet.

Sitruunaruohon julkkarimenu

(Isompia kuvia ruuista löytyy kunkin ohjeen kohdalta.)

Olimme sattumalta valinneet menuumme ruokia, joissa jokaisessa oli jotakin vaaleanpunaista. Drinksussa ja jälkiruuassa oli vadelmaa, alkukeiton lisäkkeessä parmankinkkua ja pääruuassa lohta. Niinpä kattauksen sävyttäminen herkulliseen pinkkiin oli itsestäänselvä valinta.


Pöytäliina: yhden hengen aluslakana
Tabletit: Bruno-kakkupaperi
Lautasliinat: Marimekon Ananas
Värilliset tuikkukipot: Iittalan Kivi-tuikkuja
”Kukkamaljakot”, kirkkaat ”tuikkukipot” ja viinilasit: Villeroy&Bohin Octavia-sarjaa
Aterimet: Iittalan Artik

Kuten edellisestä listauksesta huomaa, tämän kattauksen tarvikkeet löytyivät aika pitkälti valmiina omista kaapeista. Kannattaakin aina katsoa luovalla kattaussilmällä liinavaate- ja astiakaapin sisältöä, ennen kuin lähtee hommaamaan uusia tarvikkeita. Skumppalasi voi aivan hyvin toimia kukkamaljakkona, ja lakana pöytäliinana. Pöytäseurueeseemme kuului toki myös lapsia, joten kertakäyttöiset paperi”tabletit” olivat hyvä valinta.

Vietimme niin mukavan päivän, että näinä juhlia seuranneina parina päivänä olen potenut pientä synnytyksen jälkeistä masennusta. Aloin jo pohtia, pitäisikö Sitruunaruohon synttäreitä juhlistaa joka tasakuukausi. Mutta onhan joka viikko onneksi perjantai – mikä ihana tekosyy laittaa tavallista parempaa ruokaa.

6 kommenttia artikkeliin ”Sitruunaruohon julkkarit

    1. Kaupasta löytyy myös hopeisia kakkupapereita, ja jossain verkkokaupassa olen nähnyt myös pastellinvärisiä. On kyllä edullinen ja helppo keino piristää kattausta! 🙂

  1. Minäkin ihastuin kakkupapereihin. Pitänee käyttää ideaa keskimmäisen synttäreillä.

  2. Kaunis ja herkkä kattaus. Kakkupaperit on loistava idea. Mä olen jotenkin dissannut niitä, mutta Iittalan Kastehelmikin on nykyään ihana niin miksei kakkupaperitkin 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s