Baileys-juustokakku

Meillä kävi sunnuntaina kyläilemässä ystäviä, jotka harvemmin vierailevat täällä ”hassu-Suomessa” eli Stadin ulkopuolella. Tämän merkittävän tapahtuman kunniaksi päätin oikein leipoa KAKUN. Lisäksi halusin tarjoilla ystävillemme jotain suolaista. Mitä todennäköisimmin tämä vastuutonta  dinkku-elämää viettävä pariskunta olisi vasta herännyt, saapuisivat meille kieli kitalakeen liimaantuneena ja  toisen aamiaisen tarpeessa. Koska leivontahommat eivät ole  ihan minun ominta alaani,  päädyin turvallisesti hyydytettävään kakkuun – nämä kun muistuttavat enemmän jälkiruuan tekoa, kuin varsinaista leivontaa. Ainakaan jauhoihin ei tarvinnut kajota…. Juuri Baileys-juustokakkuun päädyin, koska se löytyy jonkinlaisena versiona lähes jokaisesta leivontablogista. Itse tein jonkinnäköisen välimuodon Kinuskikissan ja Open Cafen ohjeista.   Suolaisena tarjottavana olivat mozzarella-tomaatti-leivät ja pienet vuohenjuusto-piirakat.

Meitsin versio Baileys-kakusta
11 domino-keksiä
50g voita
2 riviä valkoista suklaata rouhittuna
2 dl kermaa vaahdotettuna
250g mascarponea
150g Creme fraice (1 prk)
2 kananmunan valkuaista
2 dl tomusokeria (120g)
1,5 dl baileys-likööriä
4 – 5 liivatelehteä
1 rkl vaniljasokeria

Koristeluun
tummaa suklaata
valkoista suklaata
maitosuklaata

Murskaa dominokeksit monitoimikoneella tai muovipussin sisällä kaulimella. Sulata voi. Sekoita voi, keksimurska ja rouhittu valkosuklaa sekaisin, painele irtopohjavuoan (noin 24 cm läpihalkaisijaltaan) pohjalle tasaiseksi kerrokseksi, laita jääkaappiin. Laita liivatteet turpoamaan kylmään veteen. Sekoita vaahdotettu kerma, mascarpone , tomusokeri, vaniljasokeri ja ranskankerma keskenään. Kuumenna Baileys-likööri kiehuvaksi, ota liedeltä ja sekoita likööriin liivatteet, joista olet puristanut ylimääräiset vedet pois. Sekoita tasaiseksi. Anna hieman jäähtyä, ennen kuin sekoitat liköörin kerma-juusto-seokseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele seokseen.  Kaada seos irtopohjavuokaan domino-pohjan päälle. Laita jääkaappiin jähmettymään seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta ja laita tarjoilualustalle. Tee koristelu. Sulata tummaa suklaata (n. 50g riittää). Leikkaa leivinpaperista kakun korkuinen suikale, joka ulottuu juuri kakun ympäri. Jos sinulla on leivinpaperi-arkkeja, käytä kahta suikaletta, että saat koko kakun reunan ympäröityä. Laita leivinpaperi-suikale pöydälle, sivele siveltimellä siihen ohut kerros sulaa suklaata. Anna hiukan jähmettyä, mutta ei vielä kovettua ja taivuta sitten kakun ympärille. Kiinnitä tarvittaessa teipillä reunat yhteen. Rouhi kakun pinnalle maitosuklaata ja valkosuklaata koristeeksi ja lisää vielä suletettua tummaa suklaata nauhana kaiken päälle. Anna suklaan jähmettyä kunnolla, ennen kuin poistat leivinpaperit kakun ympäriltä.

Näiden herkkujen ohjeet löydät täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s