Kookoksella kesytetty chili-katkarapukeitto

Kunnon pakkaspäivä pitkästä aikaa! Nyt tekee mieli jotain kuumaa ja lämmittävää. Keitto siis porisemaan! Chilinen katkarapukeitto pohjaa ihan peruskasvissosekeittoon ja on läheistä sukua Tarun bataattikeitolle, mutta siihen tuovat aasialaista fiilistä inkivääri, korianteri ja kookosmaito. Keitto on muutenkin loistavaa arkiruokaa, sillä siitä riittää useaksi päiväksi – ei tarvitse heilua soppakauhan varressa joka ilta.

Ainekset
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1-3 chilipalkoa riippuen siitä, miten tulista keittoa haluat
2 cm pala inkivääriä
Oliiviöljyä
1 bataatti
2 porkkanaa
1 pieni lanttu
2 rkl thai-kalakastiketta
8 dl kala- tai kasvislientä
1 prk tomaattipyrettä
1 prk kookosmaitoa
2 rkl ruokosokeria
1 pss katkarapuja
mustapippuria
1 limetin mehu
kourallinen tuoretta korianteria

Herättele pilkotut sipulit sekä chili(t) ja raastettu inkivääri kattilassa kuumassa oliiviöljyssä. Lisää kattilaan sitten kalakastike, kalaliemi, tomaattipyre sekä kuoritut, pestyt ja pilkotut kasvikset. Anna keittyä pehmeäksi. Soseuta kasvikset ja lisää sitten joukkoon sokeri, kookosmaito sekä katkaravut. Kiehauta, mutta älä keitä enää. Mausta mustapippurilla ja limetin mehulla. Silppua keiton päälle runsaasti tuoretta korianteria.

5 kommenttia artikkeliin ”Kookoksella kesytetty chili-katkarapukeitto

 1. Herkullisen kuuloinen keitto-ohje. En ole pähkinäallergian takia uskaltanut käyttää kookosmaitoa ruoanlaitossa. Toimiskohan tuo keitto ihan tavallisella ruokakermalla tai ranskankermalla?

  1. Mulla on sama vika eli kuopuksen allergioiden vuoksi kookosmaito on pannassa ja siksi korvaan kaiken kookosmaidon luomulla ruokakermalla. Toimii hyvin, mutta kyllä siitä jää – valitettavasti – se kookoksen tuoma mukava makeus ja omalaatuinen pehmeys puuttumaan.

   Mutta ihana resepti ja tämäkin menee varmasti jossain vaiheessa testiin, heti yliherkkyyksien hellittäessä.

   1. Kiva kun kommentoitte, Sari ja Iina!

    Sopisiko teille Valion Cocos&Lime-ruokakerma? Tuoteselosteen mukaan siinä on kookosjauhetta 7%. Jos jätätte kookosmaidon pois, voisi ruokaan lisätä vähän enemmän ruokosokeria. Luulen, että ranskankermasta voisi tulla sopiva ”happamuus” ruokaan. Jos testaatte, kertokaa, miltä maistui! 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s