Kipakka katkarapusalaatti

Tämä salaatti hipoo jo täydellisyyttä. Se on ihanan vehreä ja suloisen kipakka – ihan kuten kevät! Kokeilin tätä reseptiä alunperin siksi, että pidän katkaravuista sekä avokadosta, ja tässä salaatissa ne yhdistyvät. Retiisit ja chilipohjainen, limettiä sisältävä vinegretti tuovat makuun mukavaa kipakkuutta, jolle taas majoneesin ja avokadon pehmeys tuo tasapainoa. Resepti on alunperin Sara La Fountainin ja sisältää myös parsaa. Minä jätin sen tällä kertaa pois, ja lisäsin myös cashew-pähkinöitä tuomaan suutuntumaan jotain kovaa pureskeltavaa. Tästä reseptistä riittää kahdelle.

Ainekset
8 retiisiä lohkoina
1 avokado suupaloiksi leikattuna
kourallinen cashew-pähkinöitä
300 g katkarapuja
suolaa, mustapippuria
4 viipaletta paahtoleipää paahdettuna
3 rkl majoneesia
Erilaisia salaatteja

Vinegretti
2 tl raastettua inkivääriä
1 tl raastettua valkosipulia
1 limetin mehu ja kuori raastettuna
1/2 chilipalko hienonnettuna
3/4 dl oliiviöljyä
suolaa, sokeria, mustapippuria
2 rkl silputtua korianteria

Tee ensin vinegretti. Sekoita kulhossa inkivääri, valkosipuli, limetin mehu sekä chili. Lisää oliiviöljy koko ajan vatkaten. Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Lisää vinegrettiin retiisit, avokado ja katkaravut.
Levitä kahdelle paahdetulle leipäviipaleille majoneesia ja laita ne päällekkäin. Tee samoin lopuille kahdelle leivälle. Asettele salaatti lautaselle. Lisää salaatin päälle majoneesisandwichit ja päälle katkarapu-avokado-retiisisekoitusta.

4 kommenttia artikkeliin ”Kipakka katkarapusalaatti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s