Minttu-dominopirtelö

Mikään ei voita Tarun cookieita, mutta valmiskekseistä Dominot ovat minun ja poikieni (4- ja 6-vuotiaat) suosikkeja. Ja jäätelö on pelkälleenkin hyvää, mutta pirtelö on superhyvää. Vielä kun annokseen lisätään äitelänmakeaa, mutta ilmavaa marshmallow fluffia ja toisaalta raikasta minttua, lopputulos on parhautta! Tästä annoksesta riittää kahdelle kiireiselle suursyömärille, tai useammalle pikkuherkun tarpeessa olevalle – valmistuksessa menee ainoastaan pari minuuttia.

Ainekset
2 dl kermaa
1 dl itse tehtyä*) tai ostettua vaahtokarkkivaahtoa (Marshmallow Fluff)
4 palloa minttujäätelöä
3 dl maitoa
6 Minttu-Dominoa murskattuna
Koristeeksi: vaahtokarkkeja, Minttu-Dominoita

Vaahdota kerma kuohkeaksi ja sekoita joukkoon vaahtokarkkivaahto. Sekoita blenderissä tai sauvasekoittimella minttujäätelö, maito ja murskatut Dominot (jos haluat pirtelön pysyvän ihanan raikkaanvihreänä, niin lisää Dominot vasta ihan lopussa – eli älä tee kuten minä tein, vaan tee kuten sanon, ks. kuva).
Kokoa annos: kaada pirtelöä puoliväliin isoa tarjoilulasia. Lisää kerros kerma-vaahtokarkkivaahtoa. Kaada vielä päälle kerros pirtelöä. Koristele kekseillä ja vaahtokarkeilla. Tarjoile juoma korkeasta lasista pillillä ja pitkällä lusikalla varustettuna.

*) Vaahtokarkkivaahto lienee amerikkalainen keksintö. Täällä Suomessa sitä saa valmiina purnukassa isojen markettien amerikkalaisia tuotteita myyviltä osastoilta. Meikämammasta vaan tuntui karmealta maksaa 6 euroa pikkupurkista, jonka tuoteselosteessa luki ”kananmunanvalkuaista, sokeria, lisäaineita”. Niinpä kahlattuani nettiä, päädyin tekemään marshmallow fluffin itse. Kaikki ainekset kun olivat kaapissa jo valmiina saatavilla. Kannatti!

Vaahtokarkkivaahto (n. 4 dl)
1 munanvalkuainen
1 dl siirappia
1 dl tomusokeria
1 tl vanilja-aromia
(ripaus vihreää elintarvikeväriä)

Sekoita kulhossa munanvalkuainen ja siirappi sähkövatkaimella vatkaten. Anna koneen käydä n. 7-10 minuuttia, kunnes seos on ilmavaa, mutta tönkköä. Sekoita joukkoon vielä tomusokeri ja vanilja-aromi (sekä halutessasi elintarvikeväri). Maista – eikö olekin kuin ilmavaa vaahtokarkkia! 🙂 Tahna säilynee jääkaapissa muutaman päivän, joten voit tehdä sen etukäteen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s