Helmikuun kattaus

Käytän luonnollisesti paljon samoja kattauksia eri vieraille. Siksi blogia perustettaessa ajattelin, että julkaisen  yhden kattauksen/kk – ns. ”kuukauden kattauksen”. Eli julkaisisin  sen vuodenaikaan tai kuukauteen soveltuvan kattauksen, jota sillä hetkellä käytän. Tarkoitus oli julkaista kattaus aina kuukauden alussa, mutta jotenkin asia on päässyt unohtumaan. On ollut paljon muutakin julkaistavaa, ja hienoja kattauksia (julkkarijuhlat ja ystävänpäivän kattaus) on julkaistu muissakin merkeissä. Niinpä tämä helmikuun kattaus tuleekin vähän jälkijunassa. Ajatuksenani oli, että käyn tammikuun kattauksessa ja tässä helmikuun kattauksessa läpi muutamat kaapistani löytyvät peruselementit, joiden varaan on  erilaisia kattauksia helppo tehdä pienin (ja edullisin) muutoksin.

Muutama vuosi sitten Amerikan Top Chef -ohjelman ”ravintola-kilpailu” -osiossa tuomarit arvostelivat kriittisesti mustia pöytäliinoja. Sanoivat niitä synkiksi. En tiedä liittyykö se sitten jotenkin tähän suomalaiseen melankoliseen mielenlaatuun, mutta minusta musta pöytäliinä on ihan ykkönen, ainakin talvella! Se toimii juhlavissa kattauksissa siinä missä valkoinenkin. Lisäksi se toimii, samoin kuin valkoinenkin, hyvänä pohjana värikkäämmille kattauksille. Yksittäinen värikäs kaitaliina keskellä pöytää muuttaa kattauksen teemaan sopivaksi.  Yleensä kaksi pöytäliinaa kaapissa riittää : musta ja valkoinen. Ja sitten kasa niitä vähemmän tilaa (ja rahaa) vieviä hauskoja  värikkäämpiä kaitaliinoja!

Mielestäni hiukan samanlainen ajatus pätee kattauksissa usein käytettäviin kynttilänjalkoihin ja katelautasiin. Kun pöytäliinoissa muunneltavimmat peruselementit ovat musta ja valkoinen, niin näissä taas  hopea ja lasi ovat monikäyttöisimmät. Ne sopivat melkein  kaikkiin väreihin!  Ja jättämällä värit kokonaan pois, on juhlava kattaus varma – mustan, hopean ja lasin liitto on lyömätön!

Pöytäliina Hemtex
Kynttilänjalat Ikea
Katelautaset Indiska

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s