Pinaatti-ricottalasagne

Nyt tuskapakkasilla olen joutunut viettämään aikaani ostoskeskuksissa yms. että saan vauvani nukkumaan (ruusunnuppuni ei suostu päivällä nukkumaan kuin liikkuvassa vaunussa – ah, äitiysloman ihanuuksia).  Vaikka pidänkin kauniista tavaroista ja vaatteista, ei niitäkään jaksa loputtomiin katsella. Niinpä päätin eräänä päivänä tehdä tutustumisreissun City-marketin ruokatarjontaan, koska yleensä käytämme lähinnä S-ketjua ja Stockmannia. Ja kyllä olikin kannattava reissu monella tapaa – siis AIVAN erilainen valikoima esim säilykkeissä ja kuivatuotteissa (löysin mm. säilöttyjä hapankirsikoita, jotka lähtivät samantien matkaan monen muun tuotteen mukana).  Lisäksi totesin, että PIRKKA tekee pinaattilasagnelevyjä!!!??? Siis ei voi olla totta! Olen vuosia etsinyt niitä! S-ketju ei myy valmiita pinaattilasagnelevyjä, eikä muuten myöskään Turun Stockmann. Olen  siis OIKEASTI luullut vuosien ajan, ettei sellaisia tehdä – tai saa Suomesta (tyhmä minä!). Niinpä olen tehnyt pinaattipastalevyni aiemmin itse.  No, nyt nappasin pari pakettia levyjä  matkaan ja tein tätä (usein syömäämme) ruokaa ensimmäisen kerran valmiista pinaattilasagnelevyistä. Tämä on ehkä pieni askel taaksepäin tämän perheen gastronomiassa, mutta suuri askel eteenpäin kiireiselle perheenäidille!

Pinaatti-ricottalasagne

pinaattilasagnelevyjä (joko itse tehtynä tai valmiita 🙂 )
puska basilican lehtiä hienonnnettuna
3 rkl korppujauhoja
3 rkl pinjansiemeniä
3 rkl vastaraastettua parmesaania
2 tl paprikajauhetta

Ricottatäyte
500g – 750g ricotta-juustoa
2 dl vastaraastettua parmesaania
ripaus muskottipähkinää
suolaa ja mustapippuria

Tomaattikastike
1 rkl öljyä
2 sipulia pilkottuna
3-4 valkosipulin kynttä pienenä hakkeena
2 tkl tomaattimurskaa
1-2 rkl tomaattipyrettä
1 kasvisliemikuutio
2,5 rkl sokeria
mustapippuria, suolaa

Bechamelkastike
60g voita
1 dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
2  kevyesti vatkattua munaa
1 dl vastaraastettua parmesaania
suolaa ja pippuria

Valmista ricottatäyte sekoittamalla kaikki aineet keskenään, maista ja lisää mausteita oman maun mukaan.Valmista tomaattikastike. Kuullota sipulit öljyssä kasarissa tai kattilassa. Lisää tomaattimurska, tomaattipyre, liemikuutio ja sokeri. Anna hautua kannen alla hiljaa poristen 15 minuuttia. Maista, lisää mustapippuri ja tarvittaessa suolaa. LAita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valmista bechamelkastike kuumentamalla voi pienessä pannussa. Lisää jauhot ja sekoita hetki. Lisää maito hiljalleen jatkuvasti sekoittaen. Hämmennä kunnes kaikki maito on lisätty ja seos saostuu paksuksi. Ota levyltä ja lisää munat joukkoon. Kuumenna vielä nopeasti uudestaan , mutta älä keitä. Lisää juusto ja tarvittaessa mausteita. Kokoa lasagne. Laita pohjalle hiukan tomaattikastiketta. Päälle kerros lasagnelevyjä. Sitten 1/3 ricottatäytteestä. Ripottele päälle basilicaa ja pane päälle 1/3 tomaattiseoksesta. Toista kerrokset. Laita vielä kaiken päällimmäiseksi kerros pastaa. Kaada lopuksi bechamelkastike päälle ja levitä tasaiseksi. Sekoita kulhossa parmesan, korppujauhot, pinjansiemenet ja paprikajauhe. Ripottele seos bechamelkastikkeen päälle. Laita lasagne uuniin 30-40 minuutiksi. Anna lasagnen seistä 10 minuuttia ennen tarjoilua. Ripottele päälle vielä tuoretta basilicaa.

Vinkki! Jos et löydä pinaattilasagnelevyjä etkä halua tehdä niitä itse, voit sekoittaa sulatettua pakastepinaattia ricottatäytteeseen.

2 kommenttia artikkeliin ”Pinaatti-ricottalasagne

  1. Hei! Hyvän kuuloinen ohje ja herkullinen kuva 🙂 Mitäs jos lisäisi vaikka ricottakastikkeeseen pussillisen hienonnettua pakastepinaattia basilikan sijaan? Taidanpa kokeilla!

    1. Joo, pakastepinaatti sopii hyvin. Olen laittanut sitä ricottan sekaan silloin kun olen käyttänyt tavallisia lasagnelevyjä. Ohjeesta tulee muuten aika reilusti, menee meillä ainakin ”yli” normaalilasagnevuuan. Jos pienennät annosta, kannattaa mielellään vähentää ricotta-täytteen määrää, eikä tomaattikastikkeen määrää – ettei tule liian kuivaa. Taidan itse asiassa muuttaa juustotaytteen ohjeen 500g – 750g!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s