Valkosuklaa-mansikkapusut

Muista ensi kerralla Hullujen päivien ryysiksessä pusuja kyynärpäätaktiikalla metsästäessäsi, että niitä voi tehdä myös itse. Tämän herkun valmistaminen, erityisesti koristeleminen – ja tietysti syöminen – on lasten mielestä huippuhauskaa. Alkuperäinen resepti on kotoisin täältä.

Ainekset (n. 12 kpl)
3 munanvalkuaista
1 dl sokeria
1 dl mansikanmakuista tomusokeria
12 Marie-keksiä
Levy valkosuklaata
1 tl öljyä
Strösseleitä koristeluun

Vatkaa munanvalkuaiset ja sokeri vaahdoksi. Kun vaahto on kiiltävää ja tämäkkää (ei irtoa kulhosta vaikka kääntäisit sen ylösalaisin), sekoita mansikanmakuinen tomusokeri joukkoon. Asettele keksit leivinpaperin päälle ja pursota vaahto keoksi keksien päälle. Paista 150-asteisessa uunissa 5-7 minuuttia, kunnes vaahto hyytyy. Jäähdytä.
Sulata suklaa mikrossa kapeassa, mutta korkeassa astiassa. Kun suklaa on sulanut, sekoita siihen tilkka öljyä. Dippaa pusut suklaaseen. Koristele haluamallasi tavalla. Jäähdytä kylmässä, jotta suklaa kovettuu. Säilytä valmiita pusuja viileässä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s