Hotelli Helkan järjestämä reseptikilpailu: Lohikukko, hernepyrettä, sienisalaattia ja puolukkakastiketta

Blogimaailmassa kisoja tuntuu riittävän, mikä tuo paljon mukavaa aivojumppaa bloggaajalle: on ihan erityinen syy keksiä joku uusi resepti. Ja minulle ja Tarulle tällaiset kisat ovat oiva tekosyy tavata ja kokata hyvää ruokaa!

Tällä kertaa osallistumme Hotelli Helkan järjestämään reseptikilpailuun, joka on suunnattu ruokablogien pitäjille. Aiheena on ”Suomalainen moderni perinneruoka”, ja kisan voittaja saa itselleen leikkimielisen tittelin Paras suomalainen moderni perinneruoka. Lisäksi voittaja ja/tai muutama hyvä resepti otetaan mahdollisuuksien mukaan Helkan Keittiön iltalistalle myytäväksi kyseisen blogin erikoisannoksena. Voit äänestää annostamme täällä. Äänestää voit 31.3. asti.

Haaste otettu vastaan! (huomaa kisa-asut – meillä ei missään verkkareissa kokata!)

Lähdimme pureskelemaan aihetta miettimällä, mitä suomalainen perinneruoka tuo mieleemme. Kaalikääryleet, syksyisen metsän sadon, järven antimet… Aika pian reseptimme raaka-aineiksi valikoituivat nyt niin muodikkaat suomalaiset superfoodit: lohi, ruis ja puolukka. Lähdimme rakentamaan annostamme perinteisten ruokalajien pohjalta. Annoksessamme pääosassa on moderni versio kalakukosta. Lisäkkeet tuovat kaikuja hernerokasta ja sienisalaatista. Kaiken raikastaa ihanan kirpeä puolukkakastike. Ohjeesta riittää neljään annokseen.

Lohikukko
200 g ruistaikinaa
500 g lohta
Suolaa, mustapippuria
4 siivua pekonia
Kananmuna
Leikkaa lohi neljäksi annospalaksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita jokaisen lohipalan päälle yksi pekonisiivu. Kaulitse ruistaikina ohueksi levyksi. Leikkaa taikinaan pystyviiltoja tasaisin välein ja levitä viilletty taikina verkoksi kalan ja pekonin päälle. Voitele munalla ja paista 225 asteessa 15 – 20 minuuttia.

Hernepyre
1 sipuli hienoksi silputtuna
nokare voita
450 g pakasteherneitä
kasvislientä sen verran, että herneet peittyvät (noin 5 dl)
2 dl kermaa
Suolaa
Freesaa sipulisilppua voissa kattilassa. Lisää sitten puolet pakasteherneistä, kuullota vielä hetki. Kaada kattilaan kasvislientä sen verran, että herneet peittyvät. Keitä viitisentoista minuuttia. Lisää loput herneet, kiehauta. Kaada sekaan 2 dl kermaa ja anna pulpahtaa. Siivilöi liemi talteen ja paseeraa herne-sipuliseos sileäksi pyreeksi siivilän läpi. Mausta suolalla. Ohenna pyrettä tarvittaessa keitinliemellä.

Puolukkakastike
3 dl mietoa kasvislientä
100 g pakastepuolukoita
1 salottisipuli hienonnettuna
2 rkl mustaherukkahyytelöä
1-2 rkl sokeria
½ – 1 dl kermaa
mustapippuria, suolaa
½ rkl maizenaa

Freesaa sipuli ja puolukat kattilassa. Lisää kasvisliemi, mustaherukkahyytelö ja sokeri. Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes kastike keittyy selkeästi kokoon. Siivilöi liemi, lisää kerma ja kiehauta. Mausta ja suurusta kastike maizenalla.

Sienisalaatti
200 g siitakesieniä
3 tomaattia
Herneenversoja
Oliiviöljyä
Suolaa, mustapippuria

Freesaa sieniä pannulla oliiviöljyssä. Kalttaa tomaatit, poista siemenet ja kuoret. Kuutioit tomaatti. Sekoita sienet, tomaatti ja herneenversot salaatiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Yleistä säätämistä…

High five!

4 kommenttia artikkeliin ”Hotelli Helkan järjestämä reseptikilpailu: Lohikukko, hernepyrettä, sienisalaattia ja puolukkakastiketta

  1. Miten te tytöt ette ole mukana Master Chef-kisassa :O Annoksenne ja ideanne ovat huipputasoa.

  2. Kiitos naiset tsemppauksesta! Lohikukko on näyttävä, mutta helppo valmistaa – kannattaa testata.

    Kisassa on mukana todella upeita ja herkullisia annoksia. Jännittävää nähdä, kuka vie voiton!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s