Chili con carnen elämä

Tietyt ruuat ovat klassikkoja hyvästä syystä. Kun resepti toimii, ruokaa tehdään uudestaan ja uudestaan vuosien ajan – siihen kuitenkaan kyllästymättä. Niin on meidän perheessä  käynyt chili con carnen kanssa. Tätä ruokaa laitetaan edelleenkin säännöllisesti myös lasten syntymän jälkeen. Poikamme ei niin chilistä välitä, mutta ennen chilin ja papujen lisäämistä  on pojalle helppo ottaa soossia talteen pasta-kastikkeeksi. Ja niin kaikki ovat taas tyytyväisiä! Tätä ruokaa tulee kuitenkin kerralla melko reilusti – ainakin kahdelle syöjälle. Niinpä meillä loput chili con carnesta yleensä jalostuukin eteenpäin. Tällä kertaa söin chiliä seuraavana päivänä lounaalla tortillan välissä ja tein lopusta piirakat perheelle salaatin kanssa tarjottavaksi.

Chili con carne

öljyä paistamiseen
400 g naudan paistijauhelihaa
1 iso sipuli
3 – 4 valkosipulin kynttä
1 tkl tomaattimurskaa
1-2 rkl tomaattipyrettä
1 dl vettä tai punaviiniä
1 kasvisliemikuutio
muutama rkl sokeria
1-2 punaista paprikaa
1-2 kuivattua chilipalkoa tai 1 tuore chili
1 tlk valkoisia papuja
1 tlk kidney-papuja
Suolaa ja pippuria

Pilko sipulit ja valkosipulit kuutioiksi. Kuumenna kasarissa tai padassa öljy, lisää sipulit ja jauheliha. Ruskista kevyesti. Lisää tomaattimurska, vesi/punaviini, tomaattipyre, liemikuutio ja sokeri ja laita kannen alle hautumaan hiljalleen poristen. Kuutioi tällä värin paprika ja  silppua chili. Kun kastike on hautunut noin 10-15 minuuttia lisää paprikat ja chilit (ennen tätä erota kastiketta pojalle pastan päälle – jos on enemmän poikia, lienee syytä käyttää hiukan enemmän tomaattimurskaa ja vaikkapa 500g jauhelihaa 🙂 ). Laita kansi päälle ja anna hautua vielä 10 minuuttia. Huuhtele pavut siivilässä juoksevan veden alla. Lisää pavut soossiin, sekoita, anna kuumeta ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa, sokeria ja pippuria. Tarjoile maissilastujen kera.

Tortilla

vehnätortilloja syöjien mukaan
salaattia
kurkkua
kirsikkatomaatteja
marinoitua fetaa
ranskankermaa
salsaa

Laita tortillojen päälle chili con carnea, lämmitä plätyt uunissa tai mikrossa. Lado muut ainekset päälle ja kieritä rullaksi.

Piirakat on tehty laittamalla voitaikinalevyjen päälle hiukan chili con carnea ja ransakankermaa. Paitettu uunissa 225 asteessa noin 15 – 20 minuuttia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s