Kana-lasagne

Viime viikolla tein ricottalasagnea, tällä viikolla kanalasagnea ja ensi viikolla kokeilen ehkä ehkä Hennan tonnikala-lasagnea 🙂 . Nyt on lasagneputki päällä – ne on niiin ihania! Meillä ei juurikaan enää tehdä sitä perinteistä jauhelihalasagnea, koska jotenkin nämä muut vaihtoehdot ovat maullaan ohittaneet sen. Tai ehkä se johtuu siitä, että jauhelihaa käytetään meillä ihan tarpeeksi muutenkin – emmekä varmaan ole ainoa lapsiperhe, jossa niin on. Kana-lasagne on ihanan maukasta ja menee  ehkä maullaan ohi myös toisesta suosikistani, pinaatti-ricottalasagnesta. Tämä taitaa myöskin olla ainoa ruoka, johon käytän valmiiksi marinoitua kanaa. Ihme kyllä, se vain maistuu paremmalta, kun lasagneen on käytetty sitä suomalaisten rakastamaa hunaja-marinoitua 🙂 .

Kanalasagne


Lasagnelevyjä
Korppujauhoja
Pinjansiemeniä
raastettua parmesania

Kanakastike
1 iso sipuli
n. 400g hunajamarinoituja kanasuikaleita
2 tlk tomaattimurskaa
1 kasvisliemikuutio
n. 2,5 rkl sokeria
suolaa ja mustapippuria

Kuumenna öljyä kasarissa. Lisää sipulit ja kuullota hetki. Lisää kanasuikaleet ja ruskista kevyesti. Lisää tomaattimurska, kasvisliemikuutio ja sokeri. Laita kannen alle hautumaan hiljalleen poristen n. 15 minuutiksi.  Maista, ja lisää maun mukaan suolaa, pippuria ja sokeria.

Pesto-juustokastike
2-3 rkl voita
0,5 dl jauhoja
6 dl maitoa
100g – 150g juustoraastetta
reilu puolipurkkia valmispestoa tai 1,5 dl kotitekoista
Suolaa, mustapippuria

Kuumenna voi kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita hetki. Lisää maito hiljalleen jatkuvasti sekoittaen. Sekoita kunnes sakenee. Nosta liedeltä ja lisää juusto, anna sulaa. Sekoita mukaan vielä Pesto. Mausta tarvittaessa.

Kokoa lasagne. Laita pohjalle hieman tomaattikastiketta. Päälle lasagnelevyjä. Sitten tomaattikastiketta ja sen päälle juustokastiketta. Kerros lasagnelevyjä, joiden päälle taas tomaattikastiketta ja juustokastiketta. Jatka näin. Päällimmäiseksi juustokastiketta.  Ripottele päälle parmesania, korppujauhoja ja pinjansiemenia. Paista 200 astessa n. 35 minuuttia. Huomaa! Tässä ohjeessa on tomaattikastiketta runsaasti verrattuna juustokastikkeeseen, joten lasagnea kootessa kannattaa huomioida se. Kerroksiin enemmän tomaatikastiketta ja vähemmän juustokastiketta.Tällä tavoin lasagnesta tulee maukkaampi ja kepeämpi, eikä juuston maku ”tuki” kaikkea.

2 kommenttia artikkeliin ”Kana-lasagne

    1. Joo, se on hyvää! Kannattaa kokeilla vielä Hennan tonnikalalasagne – tein viime viikolla ja oli tosi hyvää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s