Daim-jälkkäri

Tämä on melko kesäinen jälkiruoka, jota meillä onkin usein  syöty grillaussessioiden päätteeksi kesällä. Kyseessä on kuitenkin ihanan vaivaton jälkiruoka, joka maistuu yleensä kaikille, joten tätä tulee tehtyä näin talvisaikaankin. Yleensä silloin, kun haluaa jälkiruuan syntyvän nopeasti ja helposti, esim. arkena.  Suomalaiset pakastevadelmat kun käyvät tähän siinä missä tuoreetkin. Sitä paitsi tähän jää koukkuun 🙂 .

2-3:lle

Kaksi kananmunan valkuaista
2 + 2 rkl sokeria
125g mascarponea
n. 50g Daim-suklaapatukkaa
vadelmia
marenkeja

Vatkaa 2 rkl sokeria ja munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Pehmennä toisessa astiassa tuorejuusto lopun sokerin kanssa, esim sähkövatkaimella. Rouhi veitsellä Daim karkeaksi rouheeksi, sekoita tuorejuuston sekaan. Yhdistä valkuaisvaahto ja mascarpone varovaisesti nostellen. Kokoa korkeaan lasiin jälkiruuaksi laittamalla lasiin vuorotellen murrettuja marenkeja, vaahtoa ja vadelmia.

Jos haluat VÄLTTÄMÄTTÄ tehdä marengit itse, kurkkaa ohje täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s