14 763 kävijää -juhlien menu ja kattaus

Blogi on ihana tekosyy järjestää juhlia! Olimme aikaa sitten päättäneet juhlistaa 10 000 kävijää, mutta blogin liikenne yllätti meidät ja pääsimmekin melkein 15 000 kävijään ennen juhlia. Kiitos kaikille lukijoillemme – ihanaa, kun teitä on jo niin monta! Ehkä ensi kerralla juhlimme Sitruunaruohon 237. julkaistua reseptiä, tai 4kk 4 pvää synttäreitä. (Ehdottakaa muita juhlanaiheita vapaasti kommenttilootaan!)

Juhlamme menu sivusi ranskalaisia klassikoita, yksinkertaisesti siitä syystä, että ne vievät kielen mennessään. Voimme tunnustaa, että kumpikaan meistä ei olisi ryhtynyt yksin väkertelemään viiriäisen uppomunien tai hummerin kera. Nyt kun kokkeja oli kaksi, rohkaistuimme kokeilemaan vähän jännittävämpiäkin ruokia.

Kattaus noudatteli tietysti teemaa tuoden mieleen maalaisranskalaisen kattauksen. Jälleen kehotamme katsomaan kodin esineitä ”sillä silmällä” – tässä kattauksessa coolerin virkaa sai toimittaa Tarun löylykiulu ja kukkamaljakot olivat pitsinauhalla koristeltuja juomalaseja. Pitsinauhaa, jota käytettiin myös lautasliinarenkaina, saa kangaskaupasta monta metriä parilla eurolla. Siniset vesilasit taas ovat muutaman jörön kirppislöytö. Kukkina oli neilikkaa, harsokukkaa ja helmililjoja. Astiaston on Iittalan Illusia-sarjaa.

Menu

Amuse bouche: Creme ninon, kylmäsavulohta ja viiriäisen uppomuna

*

Karitsavartaita ja kurkkusalaattia

 

*

Mantelikermassa haudutettua hummeria, raviolia ja kurkkua

*

Tarte au citron

 

 

Lopullista suosikkiruokaa on vaikea valita, sillä kaikki olivat täysosumia. Hummeria lukuunottamatta kaikki ruuat ovat suhteellisen nopeita ja helppoja tehdä. Hummeriakaan ei kannata pelätä – sen kuoriminen kun muistuttaa rapujen kanssa työskentelemistä. Lopputuloksena vaan on enemmän lihaa vähemmällä työllä :D.

Järjestäkää tekin juhlat, armaat lukijamme – se on niin kivaa. Kiitos isännille ihanasta viikonlopusta!


Kuvasta puuttuvat ainakin hajonnut skumppalasi, hummeriroiskeet juhlamekossa ja vuorotellen nukutettavat ipanat 😀

3 kommenttia artikkeliin ”14 763 kävijää -juhlien menu ja kattaus

  1. Kiitos Henna itsellenne, oli ihanaa! Täällä jo odottelemme vesi kielellä seuraavaa juhlaa ja vierailua luonanne 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s