Täytetyt munakoisot

Jääkaapissa nökötti munakoiso taannoisen keittokokeilun jäljiltä. Halusin käyttää sen, ennen kuin olisi liian myöhäistä – ylipäänsä ”jämäkasviksista” syntyy aina parhaita kokeiluita, soppa jos toinenkin on saatu melkein vanhentuneista vihanneksista taiottua. Pojat taas toivoivat ruuaksi spaghettia ja jauhelihakastiketta. Olimme lopulta kaikki onnellisia ja massut täynnä, sillä tein itselleni täytettyjä munakoisoja ja pojille perinteisen bolognesen.

Ainekset
1/2 munakoiso per syöjä
Oliiviöljyä
400 g jauhelihaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1-2 tlk tomaattimurskaa syöjien määrän mukaan
1-2 rkl lihafondia tai 1-2 lihaliemikuutiota
1-2 rkl sokeria
Mustapippuria
Yrttejä maun mukaan
Tarjoiluun parmesania

Halkaise munakoiso pitkittäissuunnassa kahtia. Raaputa munakoison sisälmystä lusikalla, kunnes jäljellä on noin 1 cm kerros. Ota sisälmys talteen kastiketta varten. Sivele puolikkaat oliiviöljyllä ja laita 200-asteiseen uuniin puoleksi tunniksi. Peitä munakoisot paistoajan puolivälissä foliolla, jos ne tummuvat liikaa.
Valmista sillä välin kastike. Kuullota silputtuja sipuleita pannulla ja lisää sitten jauheliha. Kun se on ruskistunut, lisää tomaattimurska, munakoisosilppu ja lihafondi. Anna keittyä kannen alla – mitä pidempään, sen parempaa! Mausta.
Täytä munakoisot kastikkeella, vuole päälle parmesania. Gratinoi nopeasti uunissa, kunnes juusto on sulanut.

Jos kastiketta jää yli, tarjoa se pastan kera, tee tortilloja tai vaikkapa pizza!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s