Kanavartaat

Tämä ruoka syntyi, kun  kävin kaupassa taas ilman kauppalistaa. Jos en ole etukäteen suunnitellut viikon ruokalistaa, kaupasta tarttuu helposti mukaan kanaa. Se nyt vaan on niin muuntelukelpoista. Sekoittelin kanalle marinadin jääkaapista löytyvistä aineista ja hyvää tuli. Onneksi kirjoitin aineet ylös paperille, niin saan tehtyä tätä uudelleenkin 🙂 .

3:lle

3 kanan rintafilettä

Marinadi
0,5 dl hoisin kastiketta
0,5 dl öljyä
2 rkl sweet chili -kastiketta
1 rkl soijakastiketta
1-2 tl raastettua inkivääriä
1 valkosipulin kynsi raastettuna
puolikkaan limetin mehu
hippunen suolaa
2 tl hunajaa

Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään. Leikkaa kanafileet pitkittäin suikaleiksi. Laita suikaleet marinadiin ja siirrä jääkaappiin maustumaan n. 3 tunniksi. Pujottele kanasuikaleet varrastikkuihin ja paista grillissä tai uunissa 225 asteessa noin 15 – 20 minuuttia, kunnes kanat ovat kypsiä. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

3 kommenttia artikkeliin ”Kanavartaat

  1. Sain aikaiseksi ne karitsavartaat, kitosta vaan innoituksesta. Täällä on näköjään tehty jo seuraavatkin tikut. 🙂

  2. Kyllä, maistuivat sen verran hyvin, että yhtään ainokaista ei jäänyt. 🙂

    Mietin tuossa, että jos lampaan tai karitsan maku tuntuu noissa liian voimakkaalta niin osan jauhiksesta voi toki korvata naudalla. Isäntäparin pikkujehu 2,5 ei oikein näille syttynyt. Tosin hän veteli sitten urakalla sinihomejuustoa… Lasten makumieltymykset on välillä ihan käsittämättömiä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s