Risotto suppilovahveroista

Suppilovahverorisotto ei ole varsinaisesti tämän kauden ruokaa, mutta en voinut olla tekemättä, kun näin Stockmannilla pakastettuja suppilovahveroita.  En itse sienestä, eikä minun pakkasestani siis näitä herkkuja ikinä löydy. Siksi löytö oli varsin ilahduttava. 150g rasia maksaa noin 3,5 euroa ja siinä on juuri sopivasti kahden hengen risottoon.  Hinta on minusta varsin kohtuullinen, jos vertaa syksyisiin litrahintoihin.  Sienirisotossa on se mukava puoli, että sienistä tulee niin runsaasti makua, että kanaliemen voi hyvin tehdä fondista.

2:lle

150g pakastettuja suppilovahveroita (tai pari isoa kourallista tuoreita sitten syksyllä)
1 sipuli
n. 30g voita
200g risottoriisiä
5 dl – 7 dl kanalientä (tässä reseptissä myös fondista tehty käy)
1 dl valkoviiniä
suolaa, mustapippuria
1 – 2 dl raastettua pamesania
parmesaanilastuja

Sulata sienet. Silppua sipuli. Sulata voi kattilassa tai kasarissa. Kuullota silputtu sipuli ja sienet kattilassa kunnes neste on sienistä haihtuu. Lisää risottoriisi ja anna sen kuullottua. Lisää viini, anna kiehua jatkuvasti sekoittaen kunnes neste on lähes kokonaan imeytynyt. Lisää kanalientä niin että riisit peityvät. Keitä seosta hiljaa poreillen, lisää välillä nestettä. Keitä kunnes riisit ovat al dente. Lisää parmesaaniraaste ja hieman nestettä, että risotto on kunnolla valuvaa. Tarkista maku ja mausta vielä suolalla ja mustapippurilla.  Koristele parmesaanilastuilla.

3 kommenttia artikkeliin ”Risotto suppilovahveroista

  1. Rakastan sienestämistä, mutta jostain kumman syystä niitä sieniä löytyy aina vielä kesälläkin sieltä pakkasen uumenista… Sato vaan on välillä niin valtaisaa!

    Että kannattaa kysellä, josko lähipiirissä sattuisi olemaan joku sienestäjä. Yleensä niitä tulee nimittäin aina enemmän kuin itse tarvitsee. 🙂

  2. sienet on aina paremman makuisia itse poimittuina suppiloita löytää kun menee hieman asutuskeskuksien ulkopuolelle vaikka bussilla ja kävelee metsään eikä mene pitemmälle kuin autotien ääni kuuluu niin ei eksy kännykän ovi tuo myös takaisin pysäkille tai omalle autolle tai fillarille 60 v kok appa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s