Pääsiäispäivällisen päätös – limekakku

Pidätkö sinä pashasta? Minä en erityisemmin. Tässä kakussa on kuitenkin hiukan samaa henkeä tai makumailmaa, mutta hiukan modernimmin. Tässä siis hyvä vaihtoehto pashalle, jos et halua sitä pääsiäisateriasi päätökseksi. Resepti syntyi Hennan valkosuklaalimemoussen innoittamana.

Saimme keväällä suunnitella HeiRol Oy:n irtopohjavuoan pakkaukseen tulevan kakun kuvan ja reseptin, ja päädyimme tähän limekakun reseptiin, koska kakku on niin herkullinen ja suhteellisen helppo valmistaa. Reseptin loppuun on lisätty (päivitetty 22.5.2011)  vielä kakkuvuokaan tullut kuva ja ohjeet kuvan suklaareunuksen tekoon.

Pohja (huomaa, että pohja on pieneen kakkuvuokaan, noin 17 cm läpihalkaisijaltaan. Jos käytät isompaa vuokaa, laita koko pötkö Dominokeksejä ja 50g rasvaa)

6 mansikka-Domino -keksiä
n. 25 g voita sulatettuna

Täyte
180g valkosuklaata (siis tietenkin)
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g maustamatonta rasvaista jugurttia (esim turkkilainen jugurtti)
2 dl kuohukermaa
40g sokeria
4 liivatelehteä
4 limeä

koristeeksi tummaa suklaata ja kananmunan muotoisia suklaarakeita

Pingota leivinpaperi irtopohjavuuan reunojen ja pohjan väliin. Tee sitten pohja. Jauha keksit (täytteineen) monitoimikoneessa tai kaulimella muovipussin sisällä hienoksi muruksi. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos irtopohja vuuan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Laita liivatelehdet turpoamaan kylmään veteen. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.  Sekoita keskenään jugurtti, sokeri, maustamaton tuorejuusto ja vaahdotettu kerma. Sekoita tasaiseksi. Lisää sulatettu suklaa, sekoita hyvin. Raasta limeteistä hentoa raastetta (aivan pinta, ettei mukaan tule valkoista karvaanmakuista osaa). Sekoita seokseen limeraaste. Purista limeteistä mehu erilliseen astiaa.   Kuumenna limemehu mikrossa kuumaksi. Purista hyvin turvonneet liivatelehdet kuiviksi ja sulata ne kuumaan limemehuun. Sekoita hyvin. Kaada liivatelimemenu kakkuseokseen  jatkuvasti sekoittaen. Sekoita huolellisesti. Kaada keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Voit hyvin tehdä kakun edellisenä päivänä. Tee kakun päälle koristeeksi linnunpesä tummasta suklaasta rouhituilla lastuilla ja pienillä suklaamunilla. Lisäksi itse kiedoin kakun ympärille vihreää marsipaania.

HeiRolin irtopohjavuokaan tehty kakku (läpihalkaisija n. 18 cm)

(tähän kakkuun pohjaan meni 120g Dominokeksejä ja 35 g voita. Täytteen aineiden määrät ovat kuten yllä)

Suklaareunus

Käytä kakkujen valmistukseen tarkoitettua reunakalvoa tai leikkaa piirtoheitinkalvosta kaksi suikaletta, jotka yhdessä riittävät kakun ympäri (teippaa yhteen). Leikkaa kalvosta juuri ja juuri oikean kokoinen. Valuta sen päälle sulatettua tummaa leivontasuklaata verkkomaisesti. Kun suklaa on hiukan jähmettynyt (mutta ei vielä täysin kovettunut) taivuta kalvo valmiin kakun ympärille ja kiinnitä kalvon reunat toisiinsa teipillä. Laita jääkaappiin, anna suklaan kovettua ja poista kalvo vasta juuri ennen tarjoilua.

4 kommenttia artikkeliin ”Pääsiäispäivällisen päätös – limekakku

  1. Tein tätä Kannistonmäessä pääsiäisaterialle, ja super hyvää tuli! Siitäkin huolimatta, että osa suklaasta paloi mikrossa..

    1. Hauskaa kuulla, että kokeilit reseptiä! Harmi että suklaa paloi 😦 . Olisi pitänyt laittaa reseptiin hieman tarkemmat ohjeet. JOissakin mikroissa sulatusteho on niin ”lempeä”, että suklaan sulatusta ei sinänsä tarvitse vahtia. Kunhan muistaalopettaa sulattamisen tarpeeksi ajoissa! Kannattaa ottaa suklaa mikrosta, kun sulan suklaan seassa on vielä muutama kiinteä pala ja sekoitella massaa sitten niin kauan, että viimeisetkin palat liukenevat sekaan. Toisissa mikroissa täytyy suklaata ottaa välillä mikrosta pois, esim 30 s välein ja sekoitella hieman, niin palamista ei tapahdu. Suklaan voi myös sulattaa vesihauteessa, eli laittaa kattilaan vettä kuumenemaan ja nostaa veteen astian, jossa on paloiteltu suklaan. Sekoittelee samalla kun suklaa hiljalleen sulaa. Tässä on vaarana se, että suklaan sekaan saattaa joutua vettä. Jos suklaan sekaan menee pisarakin vettä, suklaan rakenne menee pilalle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s