Herkkuja Berliinissä, osa 2

On aika jatkaa muistelua keväisestä Berliinistä.

Toisen matkapäivän pyhitimme Berliinin länsipuolelle. Taapersimme Mittessä sijaitsevalta hotelliltamme auringosta, välipaloista ja arkkitehtuurista nauttien aina Bradenburgin portille asti. (Kiitos J. kuvista!)

 

Turistimeininkiä…


Kevyttä lounaskeittoa kelpaa nautiskella auringossa…

Vastakohtien kaupunkikuvaa

Suhautimme lopulta sudennälkäisinä Berliinin keskeisimmälle ostoskadulle ja suuntasimme suoraan ”Lännen tavaratalon” eli Kaufhaus des Westensin (KaDeWe) kuudenteen kerrokseen. Sieltä löytyy ruokataivas, Gourmet Floor! Ruokabloggari seuralaisineen oli vaan niin nälkäkuoleman partaalla, että kuvien ottaminen unohtui täysin. Lukijoiden ei siis auta, kuin mennä itse paikanpäälle taivastelemaan ruokatiskien määrää sekä kahvi- ja suklaaosaston kattavuutta. Nälkäinen turisti voi valita, nauttiiko lounaansa kala-, liha-, juusto-, suklaa- vai shampanjatiskin äärellä – vai maisteleeko kenties jokaisesta jotakin. Gourmet Floorin idea on siis se, että ruokaostosten lomassa voi istahtaa liki minkä tahansa ruokatiskin ääreen nautiskelemaan pientä tai isompaa välipalaa. Ruokajuomaksi voi halutessaan valita mietoja alkoholijuomia. Me söimme lounaaksi ihania salaatteja – täytyy myöntää, että valinta oli vaikea, sillä vaihtoehtoja oli yli 200! Annos viinilasillisen kera kustansi n. 20 euroa, hinta määräytyy salaattiannoksen painon mukaan.


Salaatti oli namnam!

Loppuiltapäivän vietimme shoppaillen: KaDeWen totesimme olevan kuin Stockmann LV:n putiikilla varustettuna – ei siis mitään uutta. Lopulta päädyimme takaisin Mitteen ja mielenkiintoisiin pikkupuoteihin. Luonnollisesti nautimme jälleen myös Yolin antimista, pitäähän ihmisen syödä monta jälkiruokaa päivän aikana!

Illaksi olimme varanneet kamun suosituksen perusteella pöydän kotikatumme ravintolasta Mädchen Italiener (Alte Schönhauser Str. 12). Pikkuitalialainen on aina ääriään myöten täynnä, joten pöytävaraus on suositeltava. Listalta löytyy klassikkoannoksia: salaatteja, pastaa ja jälkiruokia. Hintataso on laatuun nähden erittäin kohtuullinen: raaka-aineet ovat ensiluokkaisia, maukkaita ja tuoreita. Pastat maksavat 9-15 euroa ja jälkkärit 4,5 euroa. Palvelu on hidasta ja vähän tympeää, mutta sen kestää ruuan ollessa niin hyvää! Söimme mozzarellaa, parmankinkkua, ravioleja, tryffelipastaa, viikunapastaa, suklaamoussea ja pannacottaa – kaikki oli ihanaa. Menkää testaamaan!

Viimeisen reissupäivämme omistimme kulttuurille: kävimme Berliinin juutalaisessa museossa, Judisches Museumissa. Museorakennuksen uusi puoli on arkkitehtonisesti vaikuttava, Daniel Libeskindin suunnittelema (eksyttävä ;)) kompleksi. Näyttely on kattava katsaus juutalaisten historiaan ja nykypäivään. Suosittelemme kolmen euron kuulokkeita, englanninkielinen selostus auttaa ottamaan näyttelystä enemmän irti.

Rankan päivän päätteeksi palkitsimme itsemme pitsalla hotellin lähistöltä löytyvästä Due Fornista (Schönhauser Allee 12). Listalta löytyy pitsojen lisäksi italoklassikoita. Terassi on iso, hintaluokka Kotipizzan tasoa mutta ruuan herkullisuus ihan eri sfääreistä.

Loppuajan tallasimme Kollwitzplatzin hoodeilla ja totesimme, miten monta kahvilaa, ravintolaa ja pikkupuotia jäikään vielä käymättä. Hotellin paku kyyditsi meidät lentokentälle – ja tulihan se muurikin viimemetreillä nähtyä!


Pätkä historiaa

Kiitos siskot matkaseurasta! Ilman teitä a) ei olisi tullut lähdettyä, b) ei olisi ollut niin hauskaa! Pus! Puolen vuoden päästä uudelleen ;).

Yksi kommentti artikkeliin ”Herkkuja Berliinissä, osa 2

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s