Parsa polonaise

Voiko sopivampaa alkuruokaa pääsiäisaterialle toivoa?! Tässä yhdistyvät tyypilliset kevään ja pääsiäisen värit sekä raaka-aineet. Tämä tuli heti mieleeni, kun pohdin blogimme ensimmäistä pääsiäis-menuuta. Olen siis tehnyt tätä ennenkin ja kastike vie todella kielen mennessään.  Tätä nauttimassa olleet vieraat toivoivat alkuruuan rinnalle leipää, jolla loput kastikkeet olisi saanut pyyhitty lautaselta 🙂 . Huomenna sitten seuraa pääsiäisaterian pääruuan, karitsankruunun resepti, sekä menu kokonaisuudessaan. Käy kurkkaamassa, jos haluat ideoita pääsiäispöytään!

1 Paketti (n. 20 kpl) parsaa
4-6 keitettyä kananmunaa
1 dl silputtua persiljaa

Voikastike
2 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl kuohukermaa
1 salottisipuli
100g voita
(ripaus cayannepippuria)
valkopippuria myllystä
suolaa

Valmista voikastike. Silppua salottisipuli ja laita kattilaan. Lisää valkoviini. Keitä silputtu sipuli viinissä, kunnes sipuli on pehmennyt ja valkoviini lähes kokonaan haihtunut. Lisää kerma ja keitä vielä hetki kokoon. Ota pois liedeltä, siivilöi ja lisää kylmä voi kuumaan kastikkeeseen hyvin sekoittaen. Mausta pippurilla, suolalla ja halutessasi cayannepippurilla.

Katkaise parsoista kuiva ja kova osa varren juuresta pois. Varsi napsahtaa luontaisesta oikeasta kohdasta poikki, kun taivutat sitä. Kuori parsojen varret noin sentin päähän nupuista. Keitä kuoritut parsat suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Nosta parsat lautasille ja ripottele päälle eroteltu ja veitsellä silputtu kananmunankeltuainen ja -valkuainen. Lisää päälle persilja ja voikastike. Tarjoile heti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s