Pizza bianco: Valkosipuli-basilikapizza

Tämä on aivan törkeän hyvää! Tehkää tätä  ja tarjoilkaa ystävillekin!

Olen saanut syödä tätä muutamaan otteeseen ystävieni luona ja nyt päätin tehdä itsekin. Resepti on mahtava ja tämä on hauska vaihtoehto kahvipöytään suolaiseksi tarjottavaksi. Menee tämä kevyestä lounaastakin salaatin kanssa. Resepti on ilmeisesti Kinuskikissan blogista napattu, mutta erityinen kiitos menee kyllä Jussille, jolta sain vinkin tähän reseptiin! Pizzapalat toimivat myös kylminä, joten nämä sopivat hyvin mukaan piknik-koriin huomiselle vappu-brunssille!


Pohja
1/3 ps kuivahiivaa
1 tl sokeria
1 dl vettä
2½-3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa

Valkosipuli-basilikaöljy
½ – 1dl oliiviöljyä (riippuu basilikan määrästä)
1-2 valkosipulinkynttä
n. ½ ruukkua basilikaa (riipuu toki puskan koosta)

Lisäksi
2 dl mozzarellajuustoraastetta

Päälle
basilikanlehtiä
rucolanlehtiä
pinjansiemeniä
oliiviöljyä
ripaus suolaa

Sekoita hiiva ja sokeri kädenlämpöiseen veteen. Yhdistä jauhot ja suola toisessa kulhossa. Lisää jauhoseos hiivanesteeseen pienissä erissä ja vaivaa taikinaa muutama minuutti. Laita kohoamaan lämpimään paikkaan noin puoleksi tunniksi.

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä hyvin ohueksi levyksi ja siirrä pellille. Kauli niin ohueksi, että pyöreä pizza mahtuu juuri ja juuri uunipellille. Soseuta öljy, valkosipulinkynsi ja basilikanlehdet sauva- tai tehosekoittimella. Sivele öljy pohjan päälle sudilla. Ripottele päälle mozzarellajuustoraaste. Paista 250 asteessa 5-7 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä.

Silppua basilikan- ja rucolanlehdet ja laita kulhoon pinjansiementen kanssa. Lorauta joukkoon hieman oliiviöljyä. Lisää ripaus suolaa. Voit myös sekoittaa mukaan basilikaöljyä jos sitä jää. Nostele valmiin pizzan päälle ennen tarjoilua.

2 kommenttia artikkeliin ”Pizza bianco: Valkosipuli-basilikapizza

  1. Pizza minun makuuni 🙂 Täytyypä tekaista tätä piknikkikoriin mukaan. En niinkään välitä piirakkamaisista pitsoista, jotka tursuvat lihaa laidasta laitaan. Hyvän pizzan tunnusmerkkejä ovat mielestäni ohut pohja, maukas kastike ja kunnon juusto. Loppusilauksen tekevät tietysti tuoreet yrtit, nams.

    Kiitokset vielä raikkaasta blogista, josta saa inspiraatiota omiin kokkailuihin!

    1. Kiitoksia! Kävin tutustumassa blogiisi, jossa jostain syystä en ole koskaan käynyt. Todella kaunis blogi visuaalisesti. Jään seuraamaan varmasti! Rakastan kauniita ruokakuvia ja mielestäni ruuan pitää myös näyttää hyvältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s