Liedon lihakauppa ja Weberin pallogrilli

On ihanaa, jos 20 metrin päässä kotoa asuu mukavia ihmisiä. Mutta on suorastaan mahtavaa, KUN 20 metrin päässä kotoa asuu mukavia ihmisiä, jotka laittavat hyvää ruokaa ja kutsuvat kotiinsa syömään sitä 🙂 .

Olimme viime viikonloppuna grillailemassa lähellä asuvan ystäväperheen luona (lue: isäntä grillasi ja me lähinnä grillasimme omaa nahkaamme mahtavassa auringonpaisteessa).  Ruoka oli erittäin maukasta, mutta se mikä teki ateriasta suorastaan kokemuksen, oli  professionaalinen Weberin pallogrilli ja isännän taito grillata sillä. Muistan grillanneeni (tai siis olin mukana kun joku muu grillasi) pallogrillillä viimeksi vuonna papu, varmaankin jonkun juhannusreissun yhteydessä. Ja silloinkin taisi ateriaksi lopulta tulla hiukan liikaa liekitettyä Kabanossia. No, tämä oli kaukana siitä kokemuksesta.

Ison pallogrillin keskellä on piippusytytin, jossa hiilet sytytetään. Tästä ne voidaan kätevästi asetella halutuille paikoille grilliin, niin että epäsuora grillaus on mahdollista – aivan kuten kaasugrillissäkin voi jättää keskimmäisen polttimon pois päältä niin halutessaan. Aivan huippua!  Kyllähän tämä nyt on sitä OIKEAA grillaamista ja ne kaasu- ja sähkögrillit on tarkoitettu meille amatööreille.  Ameriikoissa (tuolla grillauksen kultamaassa) kuulemma pääasiallisesti grillataan hiiligrilleillä. Ravintoloissakin on ilmeisesti HILLITTÖMÄN kokoiset pallogrillit, joissa ruuat grillataan. Olisi kyllä näkemisen arvoista…

Niin kuin kuvasta näkyy, söimme herkullisia makkaroita ja ribsejä, seuranaan grillattuja kasviksia.
Isäntäväen tarjoamat lihat oli haettu Liedon lihakaupasta. Kauppa on toiminut muutaman vuoden ajan Partasen veljesten pyörittämänä nykyisellä paikallaan Liedon keskustassa. Kauppiaat eivät keskity pelkästään myyntiin, vaan omaa tuotantoakin on. Ainakin veljesten valmistamat raakamakkarat ovat loistavia. Ja laatu on erinomaista –  makkaroissa ei käytetä lainkaan kamaraa, siipikarjaa tai muita puristelihoja. Kauppa ei siis suotta ole saanut suorastaan legendaarista mainetta Turun seudulla – se on jokaisen kehunsa ansainnut.

Lisäksi meille tarjottiin emännän tekemää mansikkasalaattia, johon ihastuin niin, että tein seuraavalla viikolla sitä kotona jopa kolme kertaa!  Sopii loistavasti esim. grillatun lohen kanssa… Laita tähän herkkuun :

erilaisia salaatteja (mutta laita ainakin rucolaa)
mansikoita
pinjansiemeniä
vuohenjuustoa tai fetaa
sekä balsamicosiirappia tai valmista balsamicokastiketta.

Ja isot kiitokset vielä isäntäväelle! Seuraavan kerran sitten meillä!

Yksi kommentti artikkeliin ”Liedon lihakauppa ja Weberin pallogrilli

  1. Testasin tämän salaatin viikonloppuna ja oli aivan loistavaa kesäruokkaa! Sitä on suunnitelmissa tarjota taas ens viikonlopun vieraille 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s