Mansikkakakku

Mmmm… Mansikoita ja valkosuklaata… Onkos tästä ennenkin ollut puhetta? Ei voi mitään, kun kerta ovat niin hyviä yhdessä. Tässä taas kerran herkullinen viritelmä, joka sopii esimerkiksi kevään juhliin. Miksei tarjottavaksi vaikkapa ylioppilasjuhlissa. Kakun yllätys paljastuu, kun kakkua leikkaa; se on kaksi kerroksinen. Alla on valkosuklaakerros ja päällä mansikkakerros. Ohjeessa on vaihtoehtoiset  liivatemäärät. Mikäli et laita mansikkareunusta, käytä siinä tapauksessa enemmän liivatetta, koska mansikat pitävät osaltaan kakkua pystyssä. Voit toki muussakin tapauksessa laittaa enemmän liivatetta, mikäli tykkäät kiinteämmästä juustokakusta. Ja muutenkin on ”turvallisempaa” tehdä kakusta kiinteämpi. Itse tykkään melkein moussemaisen pehmeästä ja siksi itse tein kakun pienemmillä liivatemäärillä. Kakun tekoon on käytetty  irtopohjavuokaa, joka on n. 24 cm halkaisijaltaan.

Pohja
1 pötkö Dominokeksejä
50g voita tai margariinia sulatettuna

Valkosuklaakerros
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 lime
2 dl kuohukermaa
20g sokeria
160 valkosuklaata (maun mukaan)
3 – 4 liivatelehteä

Mansikkakerros
1 lime
200 g tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
250g mansikoita (n. 2 – 2,5 dl soseena)
1 dl sokeria
4-5 liivatehteä

Lisäksi reunaan mansikoita (vajaa 1 litra)

Tee pohja. Hienonna keksit jauheeksi monitoimikoneella tai muovipussin sisällä kaulimella. Sulata voi ja sekoita voi keksimurskaan. Painele keksisoes irtopohjavuoan pohjalle. Vuoan pohja kannattaa vuorata leivinpaperilla, näin kakun irrottaminen kakkuvuuasta helpottuu. Nosta jääkaappiin odottamaan. Pese, perkaa ja halkaise reunaan tulevat mansikat. Lado halkaistut mansikat vuoan reunoille leikkauspintaulospäin. Tee valkosuklaakerros. Laita liivatehdet turpoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokeri  löysäksi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa sulatusteholla tai vesihauteessa. Pehmennä tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää tuorejuuston sekaan valkosuklaa, sekoita tasaiseksi. Sekoita sitten sekaan kermavaahto. Kuumenna 1 limetin puristettu mehu kuumaksi (jos mehua tulee kovin vähän, voit jatkaa sitä vedellä). Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sekoita kuumaan limemehuun. Sekoita tasaiseksi. Kaada liivatemehu hitaana nauhana valkosuklaamousseen jatkuvasti sekoittaen. Tarkista, että reunusmansikat ovat hyvin pystyssä. Kaada mousse vuokaan keksipohjan päälle. Laita jääkaappiin jähmettymään noin 2 tunniksi (tai voit tehdä kakun edellisenä päivänä tähän saakka).

Tee mansikkakerros. Laita liivatteet turpoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat ja halutessasi paseeraa vielä tiheän siivilän läpi, näin mansikan siemenet saa pois. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella vatkaten. Sekoita juusto, kerma, sokeri ja mansikkasose hyvin keskenään. Kuumenna limen mehu mikrossa kuumaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatteet limemehuun. Kaada ohuena nauhana mansikkamoussen sekaan. Kaada hyytyneet valkosuklaakerroksen päälle ja laita takaisin jääkaappiin tekeytymään noin 3- 4 tunniksi.

Koristele valkosuklaalla ja mansikoilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s