Puitteet kuntoon

Meidän pesue tulee viettämään osan kesälomastaan maalisutien ja tapettiliisterin parissa. Onneksi emme joudu asumaan täyden remonttikaaoksen keskellä, vaan tärkeimmät puitteet laitetaan kuntoon ennen muuttolaatikoiden sisään rehaamista. Remontissa suurta osaa näyttelee – yllätys, yllätys – keittiö. Viime viikkojen aikana tunti jos toinenkin on tullut vietettyä kodinkoneiden, keittiön tasojen ja kaapinovien parissa. Valkoista vai harmaata, induktio vai keraaminen, pyrolyysi vai katalyyttinen…

Nyt kokonaisuus alkaa olla selvillä. Kylmäkalusteet, tiskikone ja vanhat kaappien rungot säilytetään – ovet vaihdetaan, pari kaappia korvataan laatikostoilla ja olemassaolevat laatikostot saavat hidastimet. Tilaan lisätään myös kapea, yläkaapeista rakennettava senkki lisätilaksi astioille. Pienehkön tilan valoisuus maksimoidaan kiiltävänvalkosilla ovilla. Pienet tahmanäpit saavat hyvän otteen koko oven levyisestä valkoisesta alumiinisesta uravetimestä. Taso vaihdetaan ja se on betoni-look-a-like -laminaattia – emme halua käyttää koko budjettia kivitasoihin, vaikka ne ihanat olisivatkin. Allas on naarmuuntumatonta komposiittimateriaalia, hanan löysin Ikean poistolaarista. Kodinkoneisiin satsataan, joten ne ovat ”en tiennyt edes tarvitsevani tätä ominaisuutta” -herkuilla varustettuja. Tuskin maltan odottaa ensimmäistä nakkimunakkaan paistamista uudella induktiotasollani. 😉

Hetki pitää vielä kuitenkin odotella, ennen kuin päästään sudinvarteen. Ennen remppaa pitäisi vielä ainakin yksi tärkeä asia päättää. Mitä välitilaan laitetaan? Sen tiedän, että ei ainakaan laattaa. Vaihtoehtoina ovat siis tapetti, pesun- ja kulutuksenkestävä maali (ja sen päällä lasi) tai kenties maalattu lasilevy. Löytyisikö lukijoilta suosituksia tähän dilemmaan?


Fiiliskuva uudesta keittiöstä – tapetti Ferm Living, kodinkoneet Whirlpool, allas Franke, hana Ikea

3 kommenttia artikkeliin ”Puitteet kuntoon

  1. Henna,
    välitilaan ehdottomasti lasia – se nimittäin toimii: on kaunis, eleetön ja helppo pitää puhtaana. Meillä on valkoinen lasi ja tykkään kovasti.

  2. Lämpimät onnittelt päätöksien teosta!! Kivalta kuulostaa.

    Mä olen myös ollut tosi tyytyväinen lasiseen välitilaan. Sen puhtaanapito on ollut vaivatonta. Pidän myös sen vähäeleisyydestä. Päädyin lopulta valkoiseksi maalattuun seinään sen alla. Tapetti lasin takana voisi toimia hyvin valkoisien kaapinovien kanssa.

  3. Minna ja Maria, kiitos kommenteistanne! Ajattelinkin, että liputatte lasin puolesta ;). Laattojen saumoja joskus tuskastuneena hinkatessani olen ajatellut, ettei ikinä enää… Mietin vaan, jos seinän maalaa Luja-maalilla tai vastaavalla, onko lasi välttämätön? Pitää vielä tutustua tarkemmin aiheeseen. Onneksi isot linjat ovat jo selvillä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s