Täyteläinen suklaakakku

Sitruunaruoho sai keväällä aivan loistavan homman! Saimme suunnitella HeiRolin * kakkuvuokien pakkauksiin  tulevat reseptit ja tietenkin kakkujen kuvat. Suunnittelimme reseptit kahteen erikokoiseen kakkuvuokaan,  läpihalkaisijaltaan 12 cm irtopohjavuokaan ja 18 cm irtopohjanvuokaan. Vuoat tulevat myyntiin loppukesästä, ja pakkauksiin tulee siis meidän kakkujemme kuvat ja sisälehdelle tietenkin maininta blogistamme!
*HeiRol  Oy (Hyvän maun välineet)on vuonna 1991 perustettu suomalainen keittiövälineiden maahantuontiyritys. Se on noussut nopeasti yhdeksi johtavista keittiön pienvälineiden valmistuttajista Suomessa. 
Tässä on resepti kakkuun, joka suunniteltiin 12 cm irtopohjavuokaan. Pieni vuoka on itseasiassa melko kätevä, jos haluaa tehdä jälkiruuan vain muutamalle ihmiselle. Tästä suklaakakusta riittää neljälle. 18 cm vuokaan teimme jo ennestään tutun limevalkosuklaakakun,  reseptiä  vain hieman muokattiin pohjan osalta, koska vuoka oli siis hiukan isompi. Lisään tuonne limekakun reseptiin HeiRolin vuokaan tulevan kuvan ja ohjeet kuvan suklaareunuksen tekemiseen. Käy kurkkaamassa linkin takana, jos kiinnostaa!
(tämä kuva ilman taustaa tulee pakkaukseen!)
4:lle
75g hyvälaatuista tummaa suklaata
75g voita
1/2 dl mascarpone-juustoa
1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
Laita kattilaan paloiteltu suklaa, voi ja mascarpone-juusto. Lämmitä keskilämmöllä jatkuvasti sekoittaen, kunnes kaikki aineet ovat sulaneet ja hyvin sekoittuneet. Lisää sokeri ja anna sen sulaa seokseen. Sekoita tasaiseksi. Riko kananmunat erilliseen kulhoon ja sekoita puuhaarukalla kananmunien rakenne rikki. Älä vaahdota! Kaada suklaaseos munien sekaan jatkuvasti sekoittaen.  Leikkaa leivinpaperista hiukan irtopohjavuokaa suurenpi pala ja laita se vuoan irrotetun pohjan päälle. Sulje vuoan reunat paikalleen niin, että leivinpaperi kiinnittyy tiukasti reunojen ja pohjan väliin ja tiivistää vuoan. Leivinpaperi saa tulla selkeästi ulos reunojen alta. Kaada suklaaseos vuokaan. Paista uunissa 180 asteessa 30 – 35 minuuttia. Anna jäähtyä vuossa. Kun kakku on jäähtynyt, irrota se vuosta, nosta tarjoilulautaselle ja anna vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Tarjoile marjojen tai jäätelön kanssa.

2 kommenttia artikkeliin ”Täyteläinen suklaakakku

  1. Kokeilin tätä ja oli ihan hyvää tosin ei ollut jäätelöä jonka kanssa olisi varmasti ollut parempaa. Helppo tehdä. En tosin saanut laitettua tota leivinpaperia pohjan ja reunan väliin kun ei mennyt sitten kiinni. No laitoin sitten pellille ettei uuniin valu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s