Grillichilit

Kävimme viikonloppuna Tammelantorilla, koska bongasimme lehdestä, että siellä järjestetään chilimarkkinat. Emme ole fanaattisia chilin ystäviä, mutta tulinen potku silloin tällöin tekee terää. Mielessä siinteli oma chilintaimi, jota hellästi voisimme kasvatella terassillamme ja napsaista siitä palon silloin, toisen tällöin. Pieni pettymys olikin havaita, että chilikojuja oli torilla tasan yksi ja myytävät taimet pikkuriikkisiä. Ostimme kuitenkin pussillisen isoja chilipalkoja, habaneroa ja jotain miedompaa (harmikseni en tullut kirjoittaneeksi nimeä ylös). Niistä grillattiin illalla hauska herkku illallispöytään – tulista, suolaista ja pehmeää samassa paketissa. Käytin chilien kääreenä parmankinkkua, mutta luulen, että rasvaisempi pekoni toimisi tässä reseptissä vielä paremmin.

Ainekset
Chilipalkoja (suippopaprikakin käy, jos et ole chilin ystävä)
Parmakinkku- tai pekonisiivuja
Homejuustoa tai fetajuustoa

Vedä chileihin pitkittäissuunnassa liki koko palon mittainen viilto. Poista siemenet ja siemenkodat – kädet kannattaa suojata hanskoilla, jos tietää koskettelevansa seuraavien tuntien aikana jotain herkkää, kuten vauvan ihoa tai omia silmiä (otin piilarit pois kolmisen tuntia chilin käsittelemisen jälkeen ja ai että kirpaisi mukavasti!). Murenna home- tai fetajuusto ja tunge sitä chilin sisään. Kääräise täytetty chili kinkkuun tai pekoniin ja grillaa meheväksi. Nauti jääkylmän oluen kera.

2 kommenttia artikkeliin ”Grillichilit

  1. Kuinka tulinen tuo habanero oli grillauksen jälkeen? Olen jotenkin ollut siinä uskossa, että se olisi tyyliin lähes tulisin chili. Sitä voi siis tosiaan syödä?

    1. Itsekin pelkäsimme etukäteen ruuan olevan syömäkelvotonta, mutta niin vaan tuliseen ruokaan tottunut seurueen miesväki veteli habanerot – ja vain pienillä hikikarpaloilla. Punainen versio oli vielä tulisempi, kuin vihreä, mutta sekin tuli syötyä kokonaan. Itse en uskaltanut testata kuin miedompia chilejä, niissä oli makuuni potkua aivan tarpeeksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s