Ricottaraviolit

Pinaatti-ricottaraviolit ovat herkkua itsetehtynä. Jos edelleen jaakailet pastakoneen hankintaa, niin lopeta nyt ihmeessä ja käy jo hankkimassa se. Moni luulee, että tuorepastan tekemisessä on vaiva, mutta kun ei siinä ole!  Kun pastaa on muutaman kerran tehnyt ja se alkaa sujua, niin nauhapastan tekee todellakin pastan keitinveden kiehumista odotellessa, eikä ravioleissa mene juurikaan sen kauempaa. Suosittelen! Sillä vaikka kaupoista saakin nykyään tuorepastaravioleja, eivät ne kyllä oikein miltään maistu. Sitäpaisti kaupan ravioleissa vaihtoehdot loppuvat hyvin lyhyeen 🙂 .

Tämän pasta kanssa sopivat monenlaiset kastikkeet. Perinteinen tomaattikastike käy mainiosti tai vaikkapa ihan valkosipulivoi tai salviavoi.  Tomaatti tuo kuitenkin annokseen mukaan happoa, ja on siinä mielessä ehkä paras vaihtoehto. Minulla oli aikoinaan ricottaravioleiden kastikkeeseen aivan törkeän hyvä resepti, johon tuli tomaattia ja pähkinää. Lisäksi kastike suurustettiin muistaakseni maitoon kastetula leivällä. No, resepti on vuosien saatossa hukkunut johonkin, valitettavasti. Nyt Googlettelin tomaattipähkinäkastiketta, mutta valitettavasti mitään kovin ihmeellistä ei tullut netistä vastaan. Silmissäni vilahti joku resepti, johon oli laitettu maapähkinävoita ja päätin kokeilla tuota outoa ajatusta. Mielestäni tästä tuli yllättävän hyvää, joskin ei sen veroista, kuin se muistelemani pastakastike. Mieheni mielestä tämä oli ok, mutta ei lukeutunut täysin hänen suosikkeihinsa, joten vaatinee hiukan kehittelyä tämä. (Ei ongelmaa. Meillä on nyt jääkaapissa purkillinen maapähkinävoita…)

Mutta jos JOLLAKIN kotikokilla on tuollainen mainitsemani resepti jossain keittokirjassaan, olisin enemmän kuin iloinen, jos voisit lähettää reseptin minulle! Myös ideoita maapähkinävoin käyttämiseen otetaan vastaan….

Pastataikina
1 kananmuna/syöjä
100g durumvehnäjauhoja /syöjä
0,5 rkl oliiviöljyä/syöjä

Täytettä 4 – 6 :lle

öljyä
250g ricottajuustoa
n. 200g tuoretta pinaattia
2 dl parmesanraastetta
suolaa
mustapippuria

Tomaattipähkinäkastike

1 tkl tomaattimurskaa
1 valkosipuli
2 rkl maapähkinävoita
loraus valkoviiniä
0,5 rkl sokeria
1 dl tuoretta raastettua parmesania
basilikan lehtiä
(loraus kermaa)
suolaa, mustapippuria

Tee täyte. Kuumenna reilu loraus öljyä kasarissa. Lisää hienokse hakkeeksi hienonnetut tuoreet pinaatinlehdet. Kuullota pehmeiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita joukkoon rivotta ja parmesan ja ota pois levyltä. Vaivaa pastataikinan aineet hyvin keskenään kiinteäksi taikinaksi. Veivaa taikinasta ohutta pastalevyä. Leikkaa pastalevy puoliksi. Laita raviolitäytettä pieninä nokareina toiselle pastalevyistä. Voit myös pursottaa täytettä pursotinpussilla. Valele täytenokareiden ympäristo vedellä ja nosta toinen pastalevy kanneksi. Painele reunat jokaisen nokareen ympäriltä hyvin yhteen. Leikkaa ravioleiksi haluamallasi tavalla. Nosta jauhotetule alustalle odottamaan keittämistä. Tee kastike. Silppua valkosipuli pieneksi hakkeeksi. Kuullota sitä pienessä määrässä öljyä. Lisää tomaattimurska, valkoviini, pähkinävoi ja sokeri. Anna hautua 10 minuuttia. Lisää basilica ja parmesan. Maista ja mausta suolalla ja pippurilla. Keitä ravioleja kiehuvassa runsaassa vedessä noin 3-4 minuuttia ja tarjoa kypsät raviolit kastikkeen ja paremsanin kanssa.

Yksi kommentti artikkeliin ”Ricottaraviolit

  1. Ennen tein todella usein pastaa (kun pastaa rakastava poikani oli pieni)mutta vaikka pastakone on ,niin on se saanut pölyttyä jo pitkään. Kivalta kuulostaa tuo kastike johon on lisätty maapähkinävoita!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s