Vitello tonnato

Tyypillisesti tähän perinteiseen italialaiseen alkuruokaan käytetään vasikkaa. Vasikka ei ole mikään suosikkini ja sitä on muutenkin hiukan vaikeaa Suomessa saada. Periaatteessa tämän ruuan voi kuitenkin tehdä muustakin lihasta, kuten possusta tai kalkkunasta, koska kastike on tämän ruuan juju. Liha pitää vain tarjoilla ohuina siivuina. Itse näin lähikauppamme lihatiskillä herkullisen näköistä rosvopaistia reiluina viipaleina, joten päätin ottaa sitä. Hyvin toimi. Jos teet ruokaa isolle porukalle, lienee viisainta ostaa vaikka porsaan file, jonka paistaa, jäähdyttää ja viipaloi itse.

Lihaa ohuina siivuina, noin 75g – 100g/ syöjä

Kastiketta 6:lle

1 prk tonnikalapaloja öljyssä
1,25 dl majoneesia
2 anjovisfilettä
3 rkl kapsiksia
1/2 sitruunan mehu
1 valkosipulin kynsi raastettuna
1 dl kevytkermaa
suolaa
mustapippuria
rucolaa
parmesanjuustoa

Sekoita tehosekoittimessa valutettu tonnikala, majoneesi, puolet kapsiksista, anjovisfileet, valkosipuli, kerma ja sitruunan mehu tahnaksi. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.  Voit käyttää enemmän kermaa, mikäli haluat kastikkeesta juoksevampaa. Asettele lihasiivut lautaselle, kaada päälle kastiketta ja ripottele päälle rucolaa, parmesanlastuja ja loput kaprikset.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s