Skonssit

Rakastan aamupaloja. Mietimme joskus talvella syödessämme laskiaspullaa, että miksei ihminen voisi syödä tällaisia useamin ja miksei nimenomaan aamuja voisi aloittaa hiukan makeammin. Jäin tuolloin pohtimaan englantilaisia skonsseja, joiden täyte muistuttaa laskiaispullaa. En ole ennen tehnyt näitä, mutta nyt rauhallisen loma-aamun ratoksi kokeilin. Hyviä olivat! Lisäksi skonssien leipominen ei ole mitään rakettitiedettä, kun ovat muffinsien tapaan levinjauheella kohoavia. Leipurintaidot eivät siis joutuneet koetukselle. Myös hillo kannattaa tehdä itse, koska se on niin paljon parempaa kuin kaupan valmiit, eikä hillon tekeminen vie aikaa lainkaan.

Skonssit
n. 7 kpl
4 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
50g voita
1,5 dl kevytkermaa

Nypi huoneenlämpöinen voi ja kuivat aineet murumaiseksi seokseksi.Lisää kerma ja sekoita tasaiseksi. Taputtele taikinasta n. 2cm paksuinen levy ja ota muotilla (esim. lasilla) pyörylöitä. Voitele kermalla ja paista 225 asteisessa uunissa noin 10 min. Tarjoile lämpimänä mansikahillon ja kermavaahdon kanssa.

Mansikkahillo

1 kg(2 l) mansikoita
1 vaniljatanko
0,5 dl vettä
0,5 kg hillosokeria

Poista mansikoista kannat. Puolita suurikokoiset marjat. Halkaise vaniljatanko. Mittaa kattilaan vesi. Lisää kerroksittain mansikat, hillosokeri ja vaniljatanko. Kuumenna miedolla lämmöllä lähes kiehumispisteeseen. Anna hautua vielä 5 minuuttia. Keittoaika vaikuttaa hillon jämäkkyyteen.  Sekoita hilloa keittämisen aikana. Tarvittaessa kuori vaahto pois pinnalta reikäkauhan avulla. Poista lopuksi vaniljatanko ja kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin lasitölkkeihin. Sulje huolellisesti ja jäähdytä. Hillo hyytyy noin vuorokauden sisällä. Säilytä kylmässä.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s