Raparperipiirakka

Pidän paljon raparperista, mutta en ole saanut aikaiseksi istuttaa sitä omalle pihamaalle. Torille ei ole tarvinnut kuitenkaan lähteä, sillä onneksi naapurit ovat olleet viisaampia. Moni tuskin laittaa koko raparperipuskaa piirakaksi tai kiisseliksi, joten olen muutaman kerran pyytänyt lupaa taittaa pari vartta itselleni. Viime kerralla tein saaliistani piirakan. Ohje on melkein sama kuin puolukkapiirakassa, mutta korvasin kookoshiutaleet kaurahiutaleilla. Tämä piirakka on tosi mehevä ja pohja maukas – toimii siis kaiken vähänkään happaman kanssa.

Pohja
150 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tlk kermaviiliä
2 tl vanilja-aromia tai vaniljasokeria
1 dl kaurahiutaleita
ripaus suolaa
1 tl kardemummaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
3-4 raparperinvartta
2 rkl sokeria

Päälle
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
3 rkl voita

Tee ensin piiraan päälle tuleva sokerimuruseos: sekoita sokeri, jauhot, suola ja voi mahdollisimman pieneksi muruksi. Laita kovettumaan jääkaappiin.
Tee sitten pohja: vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon munat ja kermaviili. Lisää joukkoon vanilja-aromi/vaniljasokeri, kaurahiutaleet, suola ja kardemumma. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita hyvin ja kaada piirasvuokaan.
Kuori raparperi, pilko se pieniksi paloiksi ja joukkoon sokeri. Kaada taikinan päälle.
Ripottele sokerimuruseos piirakan päälle ja paista 180 asteessa 30-40 minuuttia.

5 kommenttia artikkeliin ”Raparperipiirakka

  1. Testasin tämän ja herkkua oli! Piirakan pohjaan laitoin pelkkää mantelijauhetta, seuraavalla kerralla kokeilen -rouhetta tai -lastuja 🙂 Pienen virheen tosin bongasin tekstistä eli siellä puhuttiin kaurahiutaleista.. Mutta kiitos ohjeesta! Useammankin reseptin olen napannut täältä vakikäyttöön eli bloginne on tiiviissä seurannassa 🙂

  2. Kiva kuulla, että maistui. 🙂 Mutta hups, ohjeen ainekset-osuuteen oli näköjään jäänyt päivittämättä, että käytin tällä kertaa tosiaan kaurahiutaleita enkä mantelia. Korvaan usein piirakoiden pohjataikinassa tai pannaritaikinoissa osan vehnäjauhoista kaurahiutaleilla, nyt kaura sai toimia mantelin korvikkeena. Kaura tekee massasta jotenkin pehmoisempaa. Kannattaa testata!

    1. Itse teen piiraan aina isoon Teeman vuokaan, 23 x 30 cm kooltaan. Tällöin piiraasta tulee paksu ja muheva – joten varmasti taikinaa riittäisi myös reunallisen uunivuoan täytteeksi.

  3. Mä tein uunipellille ja hyvin riitti taikina. Kiitos Henna kaurahiutalevinkistä, testaampa senkin joskus 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s