Salvia-ahventa ja rosmariiniperunoita

Vaalea kala on niin rasvatonta, että se yleensä vaatii seurakseen kastikkeen. Ehkä juuri tästä syystä kalatiskillä tulee helpommin tartuttua siihen affenen vieressä köllöttävään punalihaiseen loheen. Kannattaa kuitenkin muistaa, että aina kastikkeiden tekoon ei vaadita koko päivää aikaa, vaan herkullinen kastike voi syntyä helposti kypsennyksen sivutuotteena. Olen ennenkin ylistänyt salviaa, mutta valkoisen kalan kanssa se toimii kyllä täydellisesti! Voita ja salviaa, voila! Tätä helpommin ei ruoka juurikaan synny.

Salvia-ahventa 2:lle

300 -400g ahvenfileitä
2-3 ruokalusikallista voita
3 – 5 salvianlehteä silputtuna
1 valkosipuli pienenä hakkeena
suolaa ja mustapippuria

Leikkaa fileistä keskusruodon kohta pois. Kuumenna paistinpannu. Sulata pannulla voi ja lisää salvia, valkosipuli ja ripaus suolaa ja mustapippuria. MAusta fileet suolalla. Paista ahvenfileet kummaltakin puolelta kullanruskeiksi. Nosta fileet lautasille ja kaada pannulle jäänyt voikastike päälle. Tarjoile rosmariiniperunoiden kanssa.

Rosmariiniperunat
uusiaperunoita syöjien mukaan
tuoretta rosmariinia
oliiviöljyä
sormisuolaa

Pese perunat huolella ja laita ne uunivuokaan. Kaada päälle runsaasti oliiviöljyä, rosmariinin lehtiä ja paljon sormisuolaa. Sekoittele käsin niin, että perunat kuorruttuvat hyvin mausteilla. Kypsennä 200 asteessa uunissa 30 – 45 minuuttia perunoiden koosta riippuen.

2 kommenttia artikkeliin ”Salvia-ahventa ja rosmariiniperunoita

  1. Siika on poikkeus;se on varsin rasvainen valkealihainen kala. Taitaa kylläkin olla sukua lohelle. Yhtä kaikki salvia toimi tässä tosi hyvin, herkkua oli!

  2. Tehtiin tätä kesäpäivän lounaaksi ja tykättiin tosi paljon. Yksinkertainen ja kevyt resepti, jossa on maut kohdillaan! Tehdään varmasti toistekin. Pitää tosin varmaan itse alkaa onkia ahvenia, oli aika suolainen kilohinta ainakin meidän Prismassa 😀

    Olisiko ideoita, mihin salviaa voisi muuten käyttää?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s