Taimenta mantelivoissa

Tämä ohje on Hans Välimäen. Ihanan yksinkertainen ja maistuva ruoka – suorastaan sulaa suuhun.  Onneksi kalaa oli varattuna kotiin perjantai-illallista varten hiukan normaalia enemmän. Päätimme näet viime hetkellä kutsua illalliselle myös ystävämme, jolla oli ollut tavallista hektisempi viikko. Oli mukavaa saada yllätysvieras ja lapset nauttivat leikkikavereista. Ruoka maistuu ehdottomasti paremmalta hyvässä seurassa!

4:lle
600g lohta ilman nahkaa
1 dl vehnäjauhoja
suolaa ja mustapippuria
200g voita
50g mantelilastuja
puolikkaan sitruunan mehu
1 dl persiljaa silputtuna

Kuumenna uuni 175 asteiseksi (näin alkuperäisessä ohjeessa). Leikkaa lohi annospaloiksi. Kääntele palat vehnäjauhoissa, mausta suolalla ja pippurilla. Sulata puolet voista paistinpannulla ja paista kaloja n. 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta. Siirrä tarjoiluvuokaan ja nosta uuniin noin 5 – 10 minuutiksi.  Paahda mantelilastuja kuivalla paistinpannulla, niin että ne saavat hiukan väriä, siirrä kulhoon odottamaan. Ruskista loput voista kevyesti pannussa. Lisää sitruunamehu, persiljasilppu ja suolaa. Kaada voiseos kalojen päälle ja ripottele päälle mantelilastut.  Tarjoa heti.

Tarjosin kalan parsan kanssa. Tein parsat uunissa. Koska parsat kypsennetään 10 minuuttia 200 asteessa, tein myös lohet 200 asteessa uunissa samalla kun parsat kypsyivät. Näin sain kaikki tarjottavat samaan aikaan kuumina uunista ulos.

Parsat uunissa
n. 5 parsaa/syöjä
voita
suolaa ja mustapippuria

Laita parsta leivinpaperiarkin päälle. Vuole juustohöylällä muutama ohut voisuikale parsojen päälle, ripottele päälle suolaa ja mustapippuria. Kääntele leivinpaperi paketiksi ja laita peketin päälle painoksi vaikkapa veitsi. Laita uuniin 200 asteeseen noin 10 minuutiksi. Tarjoile kuumina.

Yksi kommentti artikkeliin ”Taimenta mantelivoissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s