Vadelmajuustokakku ja lemoncurd-kuorrutus

Paistettavat juustokakut noudattelevat aina melko samaa kaavaa, eikä tämä ohje eroa juurikaan muista. Tämän reseptin juttu on lemoncurd-kuorrutus, jota suosittelen kokeilemaan – vaikkapa sen oman uunissa paistettavan lempikakun päälle 🙂

Tämä resepti on uudesta lehdestä Maalaisunelma Ruoka ja Juoma. Resepti on alla alkuperäisessä versiossaan. Itse kokeilin vadelmasoseen tilalla raparperihilloketta, mutta raparperi ei maistunut kakussa lainkaan. Vaikka kakku hyvää olikin, niin ehkä vadelma kuitenkin on parempi vaihtoehto! Kakku on kaksikerroksinen, joka paljastuu hauskana värierona kakun täytteessä, kun sitä leikkaa. Minulta jäi tuo vaihe kuvaamatta kokonaan, koska kakku teki niin hyvin kauppansa. Teen kakkua varmasti toistekin ja yritän tuolloin ehtiä väliin ja lisäilen kuvan leikkaspinnasta sitten myöhemmin.

10 – 12 palaa
n. 20 digestivekeksiä
100g sulatettua voita

Täyte
800 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
4 munaa
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 dl soseutettua ja siivilän läpi paseerattua vadelmaa

Lemoncurd-kuorrutus
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2-3 dl tomusokeria
0,5 dl lemoncurdia

Koristeluun
vadelmia ja halutessasi muita marjoja

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, pingota se reunojen ja pohjan väliin. Sekoita keksit ja sulatettu voi yleiskoneessa massaksi. Painele massa irtoreunaisen vuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin odottamaan. Vatkaa tuorejuusto ja sokerit sähkövatkaimella. Lisää jauhot ja suola. Lisää kananmunat yksitellen, sekoita huolellisesti. Jaa taikina kahteen kulhoon. Sekoita toiseen taikinaan vadelmasose ja toiseen sitruunankuoriraaste. Jos haluat voimakkaamman väriefektin, lisää vadelmataikinaan hieman pinkkiä karamelliväriä. Kaada vadelmataikina vuokaan keksipohjan päälle. Valuta sitten toinen taikina varovasti tämän päälle. Paista 175 asteessa uunin alaosassa noin 1 tunti. Anna kakun jäähtyä kylmäksi vuoassa ja irrota se varovasti veitsen avulla. Kakku on parhaimmillaan jos se on viileässä yön yli. Sekoita kuorrutteen ainekset ja levitä se kakun päälle. Koristele marjoilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s