Kinuskikastike kondensoidusta maidosta

Nyt jos koskaan on jäätelökesä! Tämmöinen kuumuus vaatii viilentelyä jäätelöllä – lähes päivittäin, ainakin meidän perheessä. Kinuskikastike sopii jäätelöannoksiin ja mikään ei ole parempaa kinuskikastiketta, kun kondensoidusta maidosta keitetty! Ihan totta! Ja helppoa kuin mikä. (EDIT: Älä käytä parasta kattilaasi. Katso kommentit….)

1 tlk kondensoitua maitoa

Poista metallitölkistä etiketit ja pese pois liimat. Älä avaa purkkia! Laita tölkki runsaaseen veteen kattilaan kiehuvaan veteen porisemaan 1 – 1,5 tunniksi. Tölkin pitää peittyä veden alle kokonaan. Anna jäähtyä ja avaa tölkki. Kinuskikastike on valmis! Kastikkeen paksuus riippuu siitä, kuinka kauan tölkkiä keittelet. 1,5 tunnin keittämisellä tulee jo erittäin vahvaa tököttiä 🙂

2 kommenttia artikkeliin ”Kinuskikastike kondensoidusta maidosta

  1. Tarjoilin tätä herkkua lämpöisenä jäisten puolukoiden kera. Nam, hyvää ja helppoa! Ainoa mikä meni pieleen, oli etiketin irrotus. Miten sen liimapinnan saa kunnolla irti? Testasin jopa kynsilakanpoistoainetta, eikä auttanut. Tämän jälkeen pitikin sitten lähteä kattilaostoksille, kun purkin pintaan jäänyt liima jämähtikin kattilaan kiinni. :-O

    1. Noin voi ilmeisesti käydä…. Muistaakseni jossain kinuskikissan tai vastaavan blogissa taisi lukea, että kannattaa käyttä jotain huonoa kattilaa. Itselläni liima ei tarttunut kattilaan, vaikken sitä saanutkaan pois purkista. Harmi, että jouduit kattilaostoksille, taidan olla yhden velkaa….

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s