Sitruunarisotto

Olin niin ihastunut sitruunapastaan, että myös risottoversio oli testattava. Tämäkin oli kohtalaisen hyvää, mutta sitruunaa tuli aivan liikaa näin ensi kokeilulla. Maistui lähes yksinomaan sitruunalta. Minusta sitruuna on maku, jonka kanssa saa olla varovainen. Se on TODELLA herkullinen, kun se antaa vain pienen vivahteen ruokaan, kuten esim. rapupastassa. Se voi myös tehdä ruuasta jälkiruokaa muistuttavan, jos sitä on liikaa. Kuten mieheni tokaisi risottoa syödessään: ”vain sokeri puuttuu”. Mutta ruuasta oli hyvin aistittavissa, että se on todella herkullista, kunhan malttaa tuon sitruunalla läträilyn kanssa. Rakenne oli ihanan löysä ja ”kermainen”.  Alkuperäisessä reseptissä on myös käytetty kermaa, mutta itse en sitä laittanut, koska se nyt ei vain minun mielestäni kuulu risottoon. Eikä tämä kyllä sitä missään nimessä kaivannutkaan.

Ohje on täältä Kulinaarimuruja -blogista. Kuten huomaat, tuollakin sivustolla on pohdittu sitruunan oikeaa määrää ja päädytty tuplaamaan aivan alkuperäisen reseptin (Anna del Conten resepti) sitruunamehu. Seurasin tätä Kulinaarimurujen ohjetta , joten luultavasti tästä johtuu makuuni liian tuhti sitruuna.  Olen nyt alla olevaan ohjeeseen puolittanut (korjannut) käyttämäni sitruunan määrän ja tällä ohjeella aion ensi kerralla tehdä risottoa. Itse asiassa tämä sitruunan määrä taitaa siis olla sama kuin aivan alkuperäisessä ohjeesta. Ai niin, ja kasvislientä meni hiukan enemmän kuin Kulinaarimurujen Jaanalla.

3 – 4:lle

2 salottisipulia
60 g voita
loraus oliiviöljyä
3 dl risottoriisiä
1 – 1,3 litraa kasvislientä
1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
tuhti kourallinen basilikaa silputtuna
1 munankeltuaisen
1 – 1,5 dl raastettua Parmesania
merisuolaa
mustapippuria

Pilko salottisipulit pieneksi hakkeeksi.  Kuumenna kattilassa öljy ja puolet voista. Kuullota sipulisilppu rasvassa. Kuumenna toisessa kattilassa kasvisliemi ja pidä se kiehuvana. Lisää sipulikattilaan riisit. Sekoita hyvin, niin että kaikki riisinjyvät imevät osansa öljystä.

Kaada kerrallaan kauhallinen kiehuvaa kasvislientä riisin joukkoon, sekoitte ja anna imeytyä riisiin. Jatka tätä kunnes riisi on kypsynyt pehmeäksi.

Ota kattila pois liedeltä. Sekoita  kulhossa munankeltuainen, sitruunan mehu ja raastettu kuori, raastettu juusto, basilikasilppu ja pippuri. Lisää seos risottoon. Sekoita joukkoon loput voista. Maista ja mausta tarvittaessa.  Voit raastaa risoton päälle vielä parmesania.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s