New York cheese cake

Tämä resepti on napattu Sorsanpaistaja – blogista. Useammassa ruokablogissa hehkutettiin tätä juustokakkua, jota Sorsanpaistaja tarjoili ruokabloggaajien blogipiknikillä. Koska niin moni on kakkua kehunut, sen on pakko olla hyvää. Ja kun asuu kehä III:n  väärällä oikealla puolella ja on perheenäiti, ei pahemmin pääse osallistumaan blogitapaamisiin. Täytyy siis tehdä kakkua itse, mikäli mielii sitä maistaa 🙂 .  Jos haluat lukea blogipiknikistä enemmän, voit kurkata vaikkapa tänne.

Aika monelle

Pohja
200 g digestivekeksejä
100 g voita
1/2 tl kanelia

Täyte
3 prk (à 200 g) täysrasvaista Philadelphia-juustoa
2 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 sitruunan raastettu kuori
2 tl vaniljasokeria
1 prk (200 g) ranskankermaa

Kuorrute
1 prk (200 g) ranskankermaa
2 rkl sokeria (laitoin kyllä enemmän)
2 tl sitruunanmehua (laitoin kyllä enemmän)

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Tee ensin pohja. Murskaa keksit murusiksi monitoimikoneessa tai vaikkapa pussin sisällä kaulimella. Sulata voi. Sekoita keksimurut, voisula ja kaneli. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (noin 24 -26 cm) pohjalle. Voitele reunat.  Painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin. Valmista täyte. Vatkaa tuorejuusto sähkövatkaimella kulhossa pehmeäksi. Sekoita sokeri juuston joukkoon ja jatka vatkaamista hetki. Vatkaa kananmunat seokseen yksitellen. Raasta sitruunan kuori. Lisää sitruunankuoriraaste, vaniljasokeri ja ranskankerma täytteeseen. Purista sitruunasta 2 tl mehua talteen kuorrutusta varten. Kaada täyte jääkaapissa jähmettyneen pohjan päälle. Paista kakkua uunin alatasossa noin 1 tunti. Katkaise uunista virta, avaa uunin luukku ja anna kakun olla uunissa vielä n. 20 minuutti. . Anna kakun jäähtyä. Mielellään jääkaapissa seuraavaan päivään. Tee kuorrutus. Sekoita ranskankerma, sokeri ja sitruunanmehu keskenään. Levitä kuorrutus kakulle. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi. Koristele vaikkapa marjoilla tai syötavillä kukilla.

Toim. huom. Alkuperäisessä ohjeessä kakkua paistettiin 45 minuuttia ja annettiin sitten jälkikypsyä uuninluukku auki noin tunti. Meillä näin ei voi toimia konttailevan pikkuisen ja huimapäisen leikkijän vuoksi. Meillä kakku jälkikypsyi tasan niin kauan kun lapset sattuvat olemaan jossain muualla, kuin keittiössä. 20 minuuttia. Kakusta tuli erittäin hyvää näinkin ja luulen, että jälkikypsennyksen voi jättää kokonaankin tekemättä, kunhan kakkua paistaa sen tunnin. Ainakin toinen tekemäni paistettu juustokakku tehtiin niin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s