Raparperi-mansikkakiisseli

Apua, tästäkö se mummoutuminen alkaa! Tein kiisseliä! Tapahtui näin: otin nipun raparperia mökiltä ja samalta reissulta jäi syömättä pari mansikkaa. Lapset vinkuivat seuraavana päivänä kotona jälkiruokaa, mutta oltiin jo herkuteltu riittämiin sille päivälle. Piti siis saada tehtyä jotain suunnilleen terveellistä herkkua, johon laittaa nuutuneet mansikat ja parit raparpernvarret, ja valmista pitäisi tulla nopeasti. En tiedä mistä ihmeestä kiisseli kumpusi mieleeni, mutta se oli hyvä päähänpisto. Kiisseli oli nimittäin oikeasti hyvää! Tämän jälkeen en varmastikaan enää kuule vinoilua tapettiliisteristä, kuten edelliset 10 vuotta. Silloin tein viimeksi raparperikiisseliä, eikä se ollut todellakaan syömäkelpoista…

Ainekset
0,5 l raparperia paloiksi pilkottuna ja kuorittuna
kourallinen perattuja mansikoita
0,5 l vettä
0,5 dl sokeria
1 rkl fariinisokeria
2 rkl perunajauhoja
(Tarjoiluun: kermavaahtoa)

Keitä raparpereja ja mansikoita hetki sokerilla maustetussa vedessä. Sekoia perunajauhot pieneen vesitilkkaan ja kaada nauhana kiisseliin, anna pulpahtaa. Kumoa kiisseli eri astiaan jäähtymään (vaikkapa tarjoilulaseihin) ja ripottele sokeria päälle. Jäähdytä kylmäksi. Tarjoile sellaisenaan tai löysäksi vatkatun kermavaahdon kera.

2 kommenttia artikkeliin ”Raparperi-mansikkakiisseli

  1. Mutta kiisselihän on ihanaa,etenkin raparperista tehty! Olen niin iloinen siitä,että täällä etelässäkin löydän torilta raparperia:)

  2. Mä hurahdin kanssa tänä kesänä raparperimansikkakiisseliin ja sehän on siis ihan taivaallista! Itse en keitä mansikoita lainkaan, ettei turhaat vitamiinit mene hukkaan. Lisään ne vaan lopuksi sekaan. Kermavaahtoa kevyenpänä vaihtoehtona oon käyttänyt turkkilaista jogurttia kiisselin kanssa. Kesä, kesä, kesä…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s