Ankkapiirakkaa

Rapujuhlat lähestyvät, ja olen pohtinut juhliin sopivaa pääruokaa, joka syötäisiin rapujen jälkeen. Koska populaa on tulossa niin paljon, ei lihan tarjoaminen lämpimänä oikein onnistu. Grilliin tai uuniin ei yksinkertaisesti mahdu kerralla tarpeeksi ruokaa! Hakiessani inspiraatiota netistä, huomasin, että useammassa yhteydessä suositeltiin rapujuhliin pääruuaksi pataruokaa tai piirakkaa – koska nämä voi tehdä helposti edeltäkäsin valmiiksi. Siispä testailemaan. Mutta se perinteinen kinkkupiirakka ei oikein tunnu sopivalta tarjottavalta juhliin…Mutta entäs ankkapiirakka? Muutaman testin jälkeen tästä tuli oikein hyvää. En kuitenkaan vieläkään ole vakuuttunut piirakan tarjoamisesta pääruokana. Luulen, että sen oikean etsiminen vielä jatkuu…

6:lle
2 kpl ankanrasvaan säilöttyä kypsää ankankoipea
1 iso lehtitaikinalevy (400g/ Sunnuntai isot lehtitaikinalevyt)

Marinadi
1/2 limen mehu ja raastettu kuori
2 rkl hoisin -kastiketta
1 rkl makeaa soijakastiketta
2 tl hunajaa tai vaahterasiirappia
1 valkosipuli raastettuna
1-2 tl inkivääriä raastettuna
1 kuivattu pieni chili murskattuna (voit myös korvata sweet chili -kastikeella, mutta hunajaa kannattaa silloin vähentää/jättää pois)
1 rkl öljyä

Päälle
1-2 kevätsipuli varsineen
1/2 kurkku
1 puska lehtipersiljaa

Pyyhi ankankoivista nahka ja enimmät rasvat pois. Pilko lihat paloiksi. Sekoita kaikki marinadin aineet sekaisin. Sekoita marinadi huolellisesti ankanpalojen joukkoon. Laita jääkaappiin marinoitumaan muutamaksi tunniksi.  Sulata lehtitaikinalevy ohjeen mukaan. Kauli levyä hiukan suuremmaksi, niin että saat levystä noin 28 cm x 42 cm kokosen palan. Leikkaa taikina 6 neliökis, kooltaan n. 14 x 14 cm. Leikkaa jokaiseen levyyn vastakkaisiin kulmiin L-kirjaimen muotoiset viillot. Taikina jää yhteen taas vastakkaisista kulmista. Voitele reunat vedellä. Käännä L-kirjaimen muotoinen läppä ristiin neliön toiselle sivulle. Toinen läppä käännetään ristiin taas toiselle sivulle. Painele keskelle jäävään neliön muotoiseen pohjaan haarukalla reikiä nousemisen estämiseksi. Lappaa ankkatäyte piirakoille. Voitele piirakoiden reunat maidolla. Laita uuniin 200 asteesen kypsymään 20 minuutiksi. Tee paistumisen aikana päälle tuleva salaatti. Leikkaa kurkku ohuiksi tikuiksi. Leikkaa kevätsipuli ja hyväkuntoinen varsi viistosti renkaiksi. Silppua lehtipersilja karkeasti. Sekoita salaattiaineksiet keskenään ja nostele piirakoiden päälle juuri ennen tarjoilua. Voit tarjoilla piirakat kuumina tai kylminä.

2 kommenttia artikkeliin ”Ankkapiirakkaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s