Mustikkapiirakka

Meillä on ihanat naapurit. Saamme joka syksy heiltä omenoita. Kun tänä vuonna omenasato jäi huonoksi, toi naapuri meille itse poimimiaan mustikoita! Nautiskelimme osan mustikoista maidon kanssa iltapalaksi ja lopuista tein seuraavana päivänä mustikkapiirakkaa evääksi piknikille. Kun piirakkaa vielä jäi, tajoiltiin sitä edelleen seuraavana päivänä isännän synttäriaamiaisella! Kiitos ja kumarrus naapurin ”vara-mummolle”!

120g voita
1 dl jauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
0,5 dl suklaata rouhittuna
1 muna
1 rkl maitoa tai kermaa

Pinnalle
6 dl mustikoita
2 rkl tomusokeria
1 rkl perunajauhoja

Mittaa kulhoon kymä rasva, jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja sokeri.  Sekoita monitoimikoneessa ta nypi käsin murumaiseksi seokseksi. Erota 1/3 muruseoksesta pieneen kippoon ja sekoita sen joukkoon rouhittu suklaa, laita jääkaappiin odottamaan. Sekoita lopun (2/3) taikinan joukkoon kananmuna ja kerma. Sekoita noepasti tasaiseksi massaksi, taikina jää varsin löysäksi. Voitele ja jauhota piirakkavuoka ja levitä taikina kaapimella piirakkavuoan pohjalle. Esipaista 200 asteessa noin 5 minuuttia.  Ota uunista. Sekoita marjojen joukkoon perunajauhot ja tomusokeri. Levitä marjat piirakkapohjalle. Murustele päälle jääkaapissa odottava murutaikina. Laita takaisin uuniin ja paista 15 – 20 minuuttia. Tarjoile paistos jäätelön tai vaniliakastikkeen kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s