Parhaimmat browniet

Tämä resepti on Trish Deseinen kirjasta ”Haluan suklaata!”.  Asia on juuri niin, kuin kirjailija itsekin sanoo: browniet kannattaa tehdä itse (eikä käyttää niitä kaupan valmisjauheseoksia), koska tekeminen on niin helppoa. Aineethan vain sekoitetaan keskenään ja kakku työnnetään uuniin. Hintakaan ei päätä huimaan 🙂 . Tämä resepti on myös siitä mukava, että ainakin meidän kaapista näitä kaikkia tarvittavia ainesosia löytyy  lähes aina. Hyvä vierasvara siis!

n. 10 palaa
100g voita
120g tummaa suklaata
2,75 dl sokeria
2 kevyesti vatkattua kananmunaa
1,5 dl vehnäjauhoja
50g rouhittuja pähkinöitä tai manteleita

Kuumenna uuni 180 aseeseen. Voitele pyöreä tai kulmikas vuoka. Itse käytin n. 12 cm x 25 xm vuokaa. Sulata voi ja paloiteltu suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää suklaa-rasvaseokseen sokeri, kevyesti vatkatut munat sekä jauhot ja lopuksi pähkinät. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja kypsennä uunin keskiosassa noin puoli tuntia. Pinnan pitää olla rapea, mutta keskiosan kostea. Anna jäähtyä hetki. Leikkaa paloiksi ja tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön ja kermavaahdon kanssa.

Vinkki! Pakastin loput neliöt ja tarjoilin niitä viikonloppuna vieraille. Rakenne ei juurikaan kärsinyt pakastamisesta. Sulatin neliöt vain pikaisesti mikrossa ennen tarjoilua.

Yksi kommentti artikkeliin ”Parhaimmat browniet

  1. Hei! Kokeilin brownieita ekaa kertaa ikinä, tällä ohjeella hieman muokkaillen ja tuli todella hyvää! Pistin joukkoon lisäksi mm. valkosuklaata rouhittuna sekä varmaan tuplamäärän pähkinöitä. Tuli aika ”ruokaisa” ja herkullinen kokoonpano.
    Kiitos ohjeen jakamisesta 🙂 Voin todella suositella eteenpäin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s