Ihana induktio

Kuten olen ennenkin kirjoittanut, muutimme heinäkuun puolivälissä uuteen asuntoon, ja sitä ennen teimme pienen remontin. Osansa sai myös keittiö – vaihdoimme ovet ja tasot sekä muutaman alakaapin laatikostoiksi. Välitilasta poistimme laatat, ja laitoimme tilalle tapetin ja lasin. Kodinkoneista pääsivät vaihtoon liesituuletin ja vanhanmallinen hella, joka korvattiin induktioliedellä ja erillisuunilla. Keittiö ei ole ihan valmis vielä – meille toimitettiin muutama vääränkätinen ovi, joita odottelemme edelleen keittiönvalmistajan kesälomien vuoksi. Vielä hetkisen saatte siis odotella varsinaisia keittiökuvia.

Keittiössä on kuitenkin – onneksi – päässyt kokkaamaan jo täydellä teholla. Mietin ennen remonttia, kannattaako rahaa pistää induktiolieteen. Tavallisen keraamisen lieden saa muutaman satasen halvemmalla, kuin induktion. Tutkittuani asiaa ja kuultuani useammasta suusta pelkkiä suosituksia induktioliedestä, päätin ottaa meidänkin keittiöömme sellaisen. Kokkaamme Whirpoolin ACM 751 BA -mallilla, ja tähän mennessä olemme olleet oikein tyytyväisiä.


Kuva lainattu.

Liesi on ennen kaikkea nopea! Kun pannulle laittaa sipulit kuullottumaan, ei mene kuin pieni hetki, kun alkaa kuulua sihinää. Vesi kiehahtaa yhtä nopeasti tai jopa nopeammin, kuin vedenkeittimellä. Induktio on myös tarkka: jos vesi uhkaa kiehua yli, säätö pienemmälle lämpötilalle saa kuohunnan loppumaan välittömästi. Liedessämme on myös muutama erikoisominaisuus: 6th sense -toiminto lupaa ilmoittaa veden kiehumisesta ja sen jälkeen säätää lieden ylläpitämään kiehumisen. Itse en ole huomannut tämän vielä toimivan, vaan vesi kiehuu liki yli kattilan eikä liesi siltikään säädy matalammalle teholle. Paljon käyttämäni toiminto on automaattinamiska, jolla saa keitoksen porisemaan automaattisesti sopivan matalalla lämpötilalla. Superkätevä on myös levykohtainen ajastin: asetetaan aika, jonka päätyttyä keittolevy menee pois päältä äänimerkin kera. Täydellisiä 6 minuutin kananmunia on nyt helppo keittää eikä tuorepastakaan mene ylikypsäksi :D.


Joko sitä taas tehdään makrulådaa?

Induktiolieden negatiivisiin puoliin mainitaan usein hinnan lisäksi se, että vanhat kattilat ja pannut pitää vaihtaa uusiin – induktioliedellä voi käyttää vain sellaisia tuotteita, joiden pohja on magnetoituvaa materiaalia. Omien kattiloiden sopivuuden induktiolle voi tarkistaa helposti: jos jääkaappimagneetti tarttuu kattilan pohjaan, se sopii induktioliedellekin. Meidän kattilavalikoimamme ei ollut järin uusi, mutta silti olemassaolevat Hackmannin ja Ikean 365-sarjan kattilat sopivat liedelle. Ainoastaan paistinpannu piti vaihtaa uuteen.

Jos siis suunnittelet keittiöremonttia, kannattaa budjettiin varata muutama satanen enemmän kodinkoneille tarkoitettuun sarakkeeseen. Induktioliesi on vaan niin ihanan kätevä!

Yksi kommentti artikkeliin ”Ihana induktio

  1. Induktio on kyllä ihana. Meillä sen halusi remontin yhteydessä mies. Olen tyytyväinen päätökseen! Tuo välitila on kyllä tyylikäs!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s