Rapujuhlien menu

2 viikkoa sitten viikonloppuna viimein juhlittiin niitä rapujuhlia. Juhlijoita tuli lopulta 21 ja mahduimme loistavasti olohuoneeseemme. Pihatelttaa ei siis lopulta tarvittu, koska aivan kaikki alunperin kutsutut eivät päässeet tulemaan. Valmisteluja tehtiin ahkerasti pitkin viikkoa. Vanhan ruokapöytämme lisäksi tarvittiin toinen pitkä pöytä, jonka armas mieheni ystävällisesti teki muutamaa päivää ennen juhlia. ”Tjaa, voihan sen sitten purkaa. Puutavaraa tarvitaan aina. Vaikka leikkimökkiin.”. Aika mahtava, vai kui?

Istumajärjestys suunniteltiin ja paikkakortit tehtiin. Lisäksi annoin kaikkille vieraille jonkin tehtävän, jolla illan juoheva sujuminen varmistettiin. Tehtävät olivat tyyliä: ”paahda leipää” tai ”tarjoile punaviini ennen pääruokaa”. Tehtävät kirjoitin pienille papereille, jotka rullasin pieniksi rulliksi, sidoin kauniilla naruilla ja asetin jokaisen vieraan paikalle oman rullan. Tämä osoittautui loistoideaksi! Yleensäkin kaikki haluavat auttaa, mutta sen organisoiminen ilman miettimistä on yleensä kesken juhlia hankalaa. Nyt kun kaikilla oli hommansa, saatiin mm. pöytä siivottua helposti alkuruuan jälkeen, pääruoka valmisteltua ja kannettua pöytään sekä juomaa tarjoiltua. Kaikki sujui kuin tanssi! Joku vieraista muistaakseni ilmoittikin, että tämän idean aikoo ehdottomasti kopioida joihinkin tuleviin juhliinsa. Suosittelen!

Kattaus oli mielestäni kaunis ja sisälsi yksityiskohtia, mutta valitettavasti kuvaaminen jäi varsin vähäiseksi. Niinpä kattauksesta ei ole mitään tarkempia ja parempia kuvia. Toisaalta kuvien vähyys kertoo ehkä siitä, kuinka hauskaa meillä oli!

Illan ensimmäinen ja toivottavasti ainoa haaveri – rapuveitsestä tullut haava 🙂

Illan menu

Rapuja kahdella tapaa

*

Paahtofilee ja punaviinikastiketta
sekä kanelinen vuohenjuusto-bataattisalaatti

*

Sitruunavanukas

*

Täyteläinen suklaakakku

2 kommenttia artikkeliin ”Rapujuhlien menu

  1. Ihan mieletön idea järjestää noin isolla porukalla rapujuhlat ja vielä omassa kodissa! Tehtävälappuset kuulostaa myös kätevältä idealta. Tosin meillä ei ole varmaan koskaan noin isoja juhlia kotioloissa 😉

  2. hei, selailin vanhempia artikkeleita ja törmäsin aivan ihanalta kuulostavaan sitruunavanukkaaseen. kasvissyöjänä en kuitenkaan liivatetta käytä, joten mitä voisin käyttää saadakseni aikaan vanukkaan koostumuksen?:) ihania reseptejä, ja kuvia!:)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s