Luumu-mozzarellasalaatti

Rakastan bufalamozzarellaa. Siis sitä ihanan pehmeää ja mehevää vesipuhvelin maidosta tehtyä juustoa. En siis  tarkoita sitä suomalaista lehmänmaidosta tehtyä kumimaista tekelettä joka myydään usein valmiiksi viipaloituna 🙂 . Erityisesti viimeaikoina mozzarellaa on syöty meillä paljon. Luettuani EatPrayLove -kirjan Italia-osuuden, olen syönyt juustoa varmaankin pari kertaa viikossa. Yleensä syön juuston melko perinteisesti tomaatin, viikunoiden tai hunajamelonin ja parmankinkun kanssa. Syksyn suomalaisesta sadosta innostuneena tarjosin mozzarellan tällä kertaa suomalaisten luumujen kera.

2:lle

1 bufala mozzarella
2 paahtoleipää tai vuokaleivän viipaletta
pestoa
reilu kourallinen suomalaisia luumuja
rucolaa
basilikanlehtiä
muutama kirsikkatomaatti

Kastike
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoista balsamicoa
1 rkl hunajaa
mustapippuria, suolaa

Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään, maista ja mausta. Revi rucolaa tarjoilulautasten pohjalle. Leikkaa luumut lohkoiksi (ja poista kivet). Revi bufala mozzarella ronskeiksi paloiksi ja asettele ricolan päälle. Lisää luumulohkot, paloitellut kirsikkatomaatit ja basilikanlehtiä. Pirskottele päälle kastiketta. Kuumenna paistinpannu. Leikkaa paahtoleivät kahtia, niin että sat 4 isoa krutonkia. Sivele paahtoleivät pestolla ja paahda rapeiksi pannulla. Aseta salaattien päälle..

Yksi kommentti artikkeliin ”Luumu-mozzarellasalaatti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s