Purjoperunasosekeitto taikinakuorella

Maistuisiko taas kerran keitto, kun syystuuli puhaltaa? Purjoperunasosekeitto on klassikkosoppa, eikä ihme: se valmistuu itsekseen ja on erinomaisen hyvää. Tämänkin sopan voi valmistaa vaikka edellisenä päivänä liki valmiiksi: ennen tarjoilua keitto kuumennetaan ja ihan lopuksi lisätään kermaloraus. Taikinakuori on hauska lisä tarjoiluun, eikä erillistä leipää tarvita. Me nautiskelimme tätä alkuruuaksi, kun Taru perheineen kävi meillä tupatarkastamassa uuden kotimme.


Vinkki: uuni kannattaa esilämmittää kunnolla, jos ei halua lätsähtänyttä lopputulosta. Nimim. ”Uuni on hetivalmis, eikun ei olekaan” 😀

Ainekset kattilalliseen
3-5 valkosipulinkynttä
1 iso purjo
oliiviöljyä
4 isoa, jauhoista perunaa
kasvislientä
suolaa, mustapippuria
2-3 rkl hunajaa
1-2 dl kermaa
(valmista lehti- tai ruispiirakkataikinaa
kananmuna)

Kuori ja pilko perunat. Silppua purjo ja valkosipulit ja kuullota niitä oliiviöljyssä kattilassa, kunnes purjo pehmenee. Lisää sitten perunat ja kasvislientä sen verran, että kasvikset peittyvät. Keitä kasvikset pehmeiksi ja soseuta keitto. Mausta suolalla, mustapippurilla ja hunajalla. Tarkista maku. Lisää lopuksi kermaloraus ja kiehauta.
Jos tarjoilet keiton taikinakuoren kera, annostele kuuma keitto kulhoihin. Kaulitse taikinasta reilusti isompi pala, kuin keittokulho on. Pingota taikina kulhon päälle ja voitele varovaisesti munalla. Leikkaa halutessasi ylimääräiset reunat pois. Paista 225-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia, kunnes taikina on saanut kauniin ruskean värin. Tarjoile heti.

Yksi kommentti artikkeliin ”Purjoperunasosekeitto taikinakuorella

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s