Suklaafondant

Suklaafondant on klassikko, joka ei petä koskaan – vähän kuin purjoperunasosekeitto. Homman avain on tehdä fondant laadukkaasta suklaasta. Jälkkäri on myös erinomaisen helppo valmistaa isollekin porukalle. Jos haluaa tehdä jälkkärin puolivalmiiksi, fondant-taikinan voi pakastaa raakana. Sen voi myös kypsentää puolilleen etukäteen. Sitten vaan nopea kuumennus juuri ennen tarjoilua, ja eikun suut makeiksi!

Ainekset (10 pientä annosta)
200g hyvää tummaa suklaata (70% kaakaota)
200g voita
1,5 dl jauhoja
6 munaa
2 dl sokeria
kaakaojauhetta

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele 10 pientä kahvikuppia tai vastaavaa, uuninkestävää vuokaa ja jauhota kupit kaakaojauheella. Paloittele suklaa ja sulata se varovaisesti mikrossa paloitellun voin kanssa. Sekoita usein sulattamisen aikana. Voit sulattaa voi-suklaaseoksen myös vesihauteessa. Kun suklaa ja voi ovat sulaneet, sekoita joukkoon jauhot. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja kääntele vaahto varovasti suklaa-jauhoseokseen. Kaada taikinaa paistovuokiin (täytä kupista n. 3/4) ja paista 180 aseessa 10-12 minuuttia. Fondant kohoaa hieman ja pinta paistuu, mutta sisäpuolen tulee jäädä valuvaksi. Tarjoile heti jäätelön kera.

Ohje on alunperin Sara la Fountainin kirjasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s