Vuohenjuustogratinoitua possua ja punajuurisalaatti

Ihanan syksyistä ruokaa, joka syntyy todella helposti! Tämä on itseasiassa mainio vierasruoka, koska possun ja punajuuret voi tehdä etukäteen hyvissä ajoin valmiiksi. Juuri ennen tarjoilua  laittaa sitten  possut gratinoitumaan nopeasti uuniin. Samassa lämmössä kuumentuvat myös punajuuret, mikäli myös ne on tehty etukäteen.

Punajuurisalaatti
500g punajuuria
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
1 rkl valkoista balsamicoa
suolaa
mustapippuria
erilaisia salaatteja
cashewpähkinöitä
tuoretta rosmariinia

Kuori ja pilko punajuuret. Sekoita öljy, hunaja, balsamico,  silputut rosmariinin neulaset, suola ja pippuri keskenään marinadiksi.  Laita punajuuret folion sisään nyytiksi. Kaada nyytin sisään marinadi. Laita punajuuret uunin noin (reiluksi) tunniksi. Paistoin punajuuret 150 asteessa koska tein seuraksi possua, joka kypsennettiin tässä lämpötilassa. Jos tarjoat salaatin jonkun muun ruuan kanssa, voit hyvin paistaa punajuuret 200 asteessa, jolloin ne kypsyvät hiukan nopeammin. Kun punajuuret ovat kypsiä, nostele ne salaattipedille ja ripottele päälle pähkinöitä. Tähän salaattiin sopii myös erinomaisesti päälle murusteltu vuohenjuusto tai sinihomejuusto.

Possua vuohenjuustolla
Porsaan ulkofilettä palana  (noin 150 – 200g/syöjä)
suolaa ja mustapippuria
vuohenjuustoa viipaleina syöjien määrän mukaan
hunajaa
cashewpähkinöitä

Siisti porsaanfileestä kalvot pois ja mausta pinta suolalla ja pippurilla. Laita 150 asteiseen uuniin paistomittarin kanssa. Paista kunnes sisälämpötila on 70 astetta. Ota uunista ja anna vetäytyä folioon käärittynä hetki. Leikkaa sitten pihveiksi. Laita jokaisen pihvin päälle vuohenjuustokiekko. Lorottele juuston päälle hunajaa ja ripottele päälle pähkinöitä. Laita pihvit uuniin 225 asteeseen n. 5 minuutiksi, kunnes juusto saa hiukan väriä ja alkaa pehmetä. Tarjoile heti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s