Lihafondue

Fondue on loistavaa syys- ja seurusteluruokaa! Se on lämmintä, täyteläisen makuista ja syöminen on hauskaa askartelua, jonka äärellä pöydässä viihtyy pitkään. Tietysti se on myös superhelppo valmistaa. Juustofondue on ehkä se perinteisempi versio, mutta olemme ihastuneet ystäväpariskunnan opastamana viinifondueen. Terkut E&V! Viinifondue ei ole niin tuhtia kuin juusto- tai öljypohjainen fondue, mutta vatsansa saa täyteen aivan varmasti. Fondue on kätevä myös silloin, kun ostaa pitkän pötkön sisäfilettä ja pohtii, mitä ihmettä fileen kapeista päistä tekee. ”Roippeet” ovat mitä parhain täyte fonduepataan!

Ainekset
1 plo halpaa valkoviiniä
5 laakerinlehteä
pötkö naudan sisäfilettä (parhaat palat voi leikata pihveiksi ja käyttää myöhemmin)

Siisti sisäfile ja leikkaa liha ohuiksi, n. 3 cm x 3 cm kokoisiksi suikaleiksi. Kiehauta valkoviini ja laakerinlehdet kattilassa ja kaada fonduepataan. Aseta fondue tarjolle ja kypsennä lihaa kuumassa viinissä – n. puoli minuuttia – minuutti per pala riittää riippuen lihasuikaleiden paksuudesta ja siitä, haluatko syödä lihan mediumina vai kypsänä.

Tarjoile fonduen kaverina salaattia, patonkia ja erilaisia dippejä. Toimiviksi on todettu esimerkiksi tuoretomaattikastike, universal-kastike ja Creme Bonjourin pippuricremefraiche. Kelvottomaksi sen sijaan on todettu Valion valmiiksi maustettu rahka, Tulinen ja makea. Se maistui lähinnä aromivahventeelta ja jäi syömättä.

2 kommenttia artikkeliin ”Lihafondue

  1. Siitä tulisesta ja makeasta rahkasta saa aivan täydellisen fondue-dipin, kun sitä tuunaa creme fraichella, chilipalolla, valkosipulilla, makealla chiletahnalla, suolalla ja sokerilla.

  2. Ihmettelinkin, kun E. suositteli rahkaa, ja se oli ihan kamalaa. Eli ”pientä” tuunausta kehiin, niin senkin saa maistumaan :D.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s